18aastast võrulast edestasid vaid prantslane Fabien Claude ja ameeriklane Sean Doherty.

Esimesel tiiruskäigul, kui lasti lamades, tabas 35. võistlejana rajale läinud Zahkna kiirelt kõik märgid ning tõusis võistluse liidriks. Hiljem sõitsid tema aja selles vaheajapunktis üle vaid poolakas Mateusz Janik ja Claude, mõlemad kümmekonna sekundiga.

Püstitiirus tegi Zahkna oma tänase ainsa möödalasu ja pidi minema trahviringile. Peagi oli ta finišis ja lõpuaeg 21.27,3 tõstis Võru noormehe võistluse liidriks ning seda ligi 20sekundise eduga prantslase Aristide Begue ees. Nüüd jäi üle oodata konkurentide tulekut, kirjutab Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon.

Esimesena lõpetas neist puhtalt lasknud itaallane Xavier Guidetti, ent kaotas Zahknale 7,5 sekundiga. Janik tegi püstitiirus kaks möödalasku ja pudenes konkurentsist. Kahel lasul eksis ka Claude, kuid prantslane tegi kiiret sõitu ja jõudis finišisse 14,9 sekundit parema ajaga kui Zahkna.

Hilisematest startijatest tegi kõva lõpu kokku kahel trahviringil käinud Doherty. Ameeriklane edestas Zahknat finišis 11,3 sekundiga ning lükkas ta kolmandaks.

Nüüd tuli karta veel heade vaheageadega liikunud norralast Vemund Gurigardi ja venelast Aleksandr Povarnitsõnit, ent mõlema võistlus medali eest lõppes kahe möödalasuga püstitiirus.

Johan Talihärm sai 37. (+2.05,2), Kristjan Koskinen 46. (+2.29,2) ja Tarvi Sikk 53. (+2.46,4) koha. Kõik nad pääsesid ülehomsesse jälitussõitu.

Tulemuse sai kirja 108 võistlejat.

Homme on MMil kavas juunioride sprindid.