Kuldmedali võitis venelane Eduard Latõpov ajaga 35.19. Juba kaheksanda omaealiste tiitlivõistluste medali võitnud Zahkna kaotas Latõpovile 4,6 sekundiga. Pronksi saanud venelane Aleksandr Povarnitsõn kaotas eestlasele omakorda 1,7 sekundiga.

Viiendana rajale pääsenud Zahkna eksis avatiirus korra ning tõusis teise tiiru puhta laskmise järel kolmandale kohale. Kolmandas tiirus tuli veel üks möödalask, kuid otsustaval laskmisel oli Zahkna taas täpne ning tõusis liidrikohale. Oma 8,8-sekundilist edu Latõpovi ees tal viimasel suusaringil siiski hoida ei õnnestunud, ent Povarnitsõni suutis võrulane selja taga hoida.

Kui Otepää EMilt teise hõbemedali võitnud Zahkna tegi täna kaks möödalasku, siis nii Latõpov kui Povarnitsõn eksisid mõlemad kuuel korral.

Esimenesena rajale pääsenud sprindi kullavõitja Fabien Claude (Prantsusmaa) püsis liidrikohal kolmanda laskmiseni, mil tegi koguni neli eksimust. Lõpuks prantslasele seitsme trahviga neljas koht (+28,0).

Teistest eestlastest sai Johan Talihärm 23. koha (+5.38,9; 9 trahvi), Tarvi Sikk oli 41. (+8.39,8; 10) ja Peeter Kompus 51. (+10.12,6; 7).

"Edu tõi hea laskmine. Tuul oli maru, kuid hoidisin iga keharakuga relvast ja suutsin asendi säilitada. Jälitussõidus üldiselt 90 protsenti tabavust ongi väga tipu lähedal," sõnas Zahkna võistluse järel ETV-le.