Seitsme varupadruni abi kasutanud Saksamaa võistkond läbis 2x6 km + 2x7,5 km distantsi ajaga 1.14.34,6. Viimase vahetuse eel kolmandat positsiooni hoidnud Saksamaa näitas neljandas vahetuses aga head minekut ning vastutasuks magus esimene koht. “Lamadestiir õnnestus ideaalselt,” rääkis kiire nulli lasknud ankrumees Zobel. “Viimases tiirus mõtlesin ainult, et nüüd ei tohi eksida, kuid läksin seal alt,” lisas püstitiirus kolme varupadruni abi kasutanud Zobel. “Viimasel ringil andsin endast aga kõik, siis ei olnud midagi tagasi hoida,” lisas sakslane.

Teise koha sai ühel trahviringil käinud Norra teatenelik (+20,8; 1+6). Ülimalt põnevaks osutus aga Ukraina (+39.9; 1+12) ja Venemaa (+40,4; 1+11) kolmanda koha heitlus, kust võitjana väljusid ukrainlased. “Ilm oli täna väga hea, aga nii rada kui ka lasketiir olid väga rasked,” tõdes Ukraina ankrumees Ruslan Tkalenko.

Eesti võistkond jäi liidritele jalgu juba kolmanda vahetuse keskel ja võeti rajalt maha. 18-st stardis olnud võistkonnast jõudis finišisse 12.

Homme on Otepääl kavas sprindidistantsid.