„Nove Mestost jäi suurem osa sportlasi eemale, kuna leidsime, et võistlemisega läheks veidi liiga tihedaks ja sportlased vajavad kosumisaeg. Saatsime starti vaid need sportlased, kes muidu pole eriti võimalusi saanud,“ seletas koondise juhendaja Janno Prants, kellele valmistas rõõmu Kalev Ermitsa poolt Nove Mestos tehtud karjääri esimene punktisõit – 30. koht. Siiani oli 22aastase Ermitsa laeks 54. koht.

Prantsi sõnul on suurem osa koondislastest Otepää EMil seganud tervisehädadest jagu saanud. „Kõik peale hooaja katkestanud Grete Gaimi on haigustest välja tulnud. Vaid Indrek Tobrelutsuga pole ma rääkida saanud, temal lõi Otepääl välja seljahäda,“ kõneles Prants.
Oslos on homme kavas tavadistantsid. Naistest löövad 15 km sõidus kaasa Kadri Lehtla, Daria Jurlova ja Johanna Talihärm. Meestest on Norras kaasas kõik meie paremad (Roland Lessing, Tobreluts, Ermits ja Kauri kõiv), kes mingil konkreetsel distantsil sõidab, polnud teisipäeval veel klaar.

MK-punkte on tänavu teeninud vaid kaks eestlast, Roland Lessingu leiame 69 silmaga üldarvestuse 48. realt, Ermits on 11 punktiga 75. Naised tänavu veel skoorinud ei ole.