Kuna Eesti naiskond eelmise hooaja põhjal olümpiakohti ei lunastanud, oli tänavu iga võistlus kullahinnaga. Kolme viimase võistlus-semestri põhjal mängiti välja veel kuus viimast kohta. Tänavu Hochfilzenis jälitussõidus 29. koha teeninud Johanna Talihärm mahtus kenasti kuue sekka, olles neljas.

Samas olid viimase etapini pildis ka Tuuli Tomingas ja Regina Oja, isegi maailma laskesuusatamise asjapulgad rääkisid enne võistlust üsna kindlas kõneviisis Eesti naiste kahest olümpiakohast. Paraku pole spordis midagi kindlat. Anterselvas tuli kogenud 39-aastane rumeenlanna Éva Tófalvi, omaaegne Eveli Saue kange konkurent, sprindis puhta laskmisega 43. ja jälitussõidus teenis 54. koha. Samal ajal jäi Oja sprindis ühe trahviga 61. (ja esimesena jälitussõidust välja) ning Tomingas oli kolme möödalasu tõttu 73. Eile läks kvalifikatsiooni pingerida lukku.

„Tuuli ja Regina olid mõlemad ääre peal ja Tofalvi lükkas nad välja,” nentis Tobreluts. „Ükskõik kumb neist oleks saanud olümpiale, kui oleks tabanud ühe märgi rohkem. Regina null pluss üks oli keerulistes oludes hästi lastud. Tuuli üks pluss kaks... Aga nii spordis ongi, pole mõtet midagi taga nutta. Enne võistlusi oli seis, et väljajäämiseks peaks juhtuma ime. Paraku juhtuski.”

Eesti laskesuusatamise alaliidu juhatusele on esitatud olümpiakoondisse kinnitamiseks järgnevad kandidaadid: naistest Johanna Talihärm, meestest Roland Lessing, Rene Zahkna, Kalev Ermits, Kauri Kõiv ja Johan Talihärm.