Täna õhtul naasis noormees pikalt reisilt, muljetades pisut ka edukatest sõitudest. "Igal juhul olen rahul - lõpuks tuli ka midagi välja, mille nimel olen tööd teinud."

Mõlemad sõidud oli Ermitsale ka parajalt emotsionaalselt - sprindis murdus tema suusanina, jälitussõidus eksis ta kahel korral viimases tiirus. "Eks võitlema peab ikka ja märgid tuleb eelkõige tabada, siis saab veel selliseid tulemusi püüda."

Ta leidis ka, et seekordne edu tuli just korraliku laskmise peal. "Arvan küll jah, et seekord tuli edu tänu laskmisele. Sõitnud olen terve hooaja stabiilselt ja kogu aeg on olnud variant, et puhtalt lastes olla hea koha peal, lõpuks tuli midagi sellist välja ka," rääkis Ermits, kes muutis hiljuti ka oma lamadestiiru asendit ning tegi teatavaid muudatusi võistlusrelvas.

Eesti laskesuusatamise üks peamiseid lootuseid loodab, et USA-s näidatud tulemused ei jää selle hooaja ainsateks sähvatusteks. "Igal juhul usun, et selliseid sõite tuleb veel. Lasketäpsus on hetkel ikka katastroofiliselt kehv - sealt annab igal juhul edasi minna, kindlasti ka sõidukiiruse osas," lausus Ermits, kes märtsi alguses toimuvaks MM-iks veel kindlaid numbrilisi eesmärke välja tuua ei soovinud.