Zahkna eksis korra teises ja kolmandas tiirus, kaotades kahe trahviminuti juures võitjale Martin Fourcade'ile 3 minuti ja 56 sekundiga. Puhta laskmise korral võinuks eestlane lõpetada 9. positsioonil, ühe eksimisega teeninuks Zahkna 16. koha punktid.

Sellest hoolimata oli tegu eestlase senise parima sõiduga MK-sarjas - varasemalt oli tema kõrgeim tulemus 67. koht kahe hooaja taguselt Kontiolahti sprindilt. Väärib ka mainimist, et täna jäi Zahkna selja taha ei keegi muu kui Ole Einar Björndalen (4 trahvi juures leppis vanameister 44. kohaga - toim.).

"Siin hooaja algul olid veel treeningkoormused suured. Eile aga tundsin esimest korda end oma kehas hästi ja lootsin-ootasin, et võiks täna ehk tulemust püüda. Nüüd on koormused langenud ja selle pealt peaks ka vormikõver vaikselt üles minema," oli 21-aastane Zahkna võistlusjärgselt arusaadavalt rõõmus.

Alles pärast viimast tiiru sain teada, et sõidan punktidele
34. koha teeninud Rene Zahkna

Kas eestlane jõudis raja jooksul ka karjääri parima tulemuse püüdmisele mõelda? "Väga mitte. Esimese tiiru läbisin küll puhtalt, aga edaspidi tuli kaks eksimust. Siis viimane tiir tuli jälle eksimusteta ja alles pärast seda sain teada, et sõidan punktidele. Väga hea meel, et ära kestsin ning stabiilselt iga ring sõita suutsin."

Kuigi vähem trahve võinuks tuua Zahknale veelgi kõrgema koha, siis selle peale laskesuusataja üleliia ei mõtle. "Eks see on kahe otsaga asi. Laskesuusatamine on juba selline. Väga ei ole lõpuprotokolli jõudnud veel süveneda, aga ega see polegi väga oluline, keda ma täpselt edestasin ja kuhu tõusta võinuksin. Kõige tähtsam on see, et punktid täna ära tulid. Polnud ju enne isegi 60 sekka mahtunud - seega oli minu jaoks tänane väga super tunne ja emotsioon!"

Nii peatreener kui Zahkna kiitsid suuske

Koondise peatreener Kalmer Tramm võttis Zahkna tänase tulemuse kokku järgnevalt: "Tavadistants on laskmisvõistlus. Saa vähe trahve, sõida normaalselt ja tulemus tulebki. Täna ka Rene sõitis väga ühtlaselt ja ilusti. Tema sõidustiil ka viimasel tõusul oli muljetavaldav. Vaat et isegi puhtam kui Fourcade'il!"

Nii Tramm kui Zahkna kiitsid kui ühest suust ka tänaseid määrdemehi: "Muidugi oli ka suusk täna väga hea ning tingimused olid sellised, et mida tagantpoolt startisid, seda parem oli. Seega langesid mitu asja hästi kokku," rääkis Tramm.

Lõpetuseks lisas peatreener: "Muidugi tuleb Renel nüüd kahe jalaga maa peal olla ja anda aru, et ta päris regulaarne punktimees veel ei ole. Samas, need lasud mis täna mööda läksid, olid tegelikult napikad. Renel on olemas laskmiskiirus ja täpsus. Juba lapsepõlvest on harjutatud, kuidas kiire pulsiga tiiru tulla ja neid tulemusi on nüüd vaikselt näha."