„See oli küll täielik õnnestumine. Mul ei juhtu just tihti, et lasen 0+0, elus kokku kolm korda on seda juhtunud ja mul on hea meel, et need kõik korrad just MK-del on olnud,“ oli Ermits võistluste järgselt rõõmus.

„Tiirudes keskendusin sellele, et ei hakkaks mõtlema, mitu märki maas ja mitu jäänud. Tuletasin endale iga lasu vahel meelde, et teen enne laskmist eelpääste, et seeläbi laskmine sujuvamaks muuta ja täna sain sellega hakkama,“ jagas Ermits muljeid lasketiirudest.

Ka oma sõidukiirusega jäi eestlane rahule, kuigi viimaselt ringilt oodanuks enamat. "Sõit oli täna päris hea. Seadsin endale teadlikult sellise taktika, et panustan rohkem tehnilistele ja keerulistele kohtadele ning lihtsamates kohtades hoian energiat. Eesmärk oli viimasel ringil hästi panna. See eesmärk täna täielikult ei täitnud, oleksin tahtnud veel paremini teha. Üldiselt on sõiduhoog päris hea, kuigi ma tunnen, et ruumi kasvada veel on,“ analüüsis Ermits. „Kindlasti tahan kiita hooldetiimi, suusad olid väga head. Ma ootasin seda head tulemust nii kaua, see pidi ükskord ära tulema!"

Homse jälitussõidu osas soovib Ermits jätkata head laskmist: „Konkurents on väga tihe ja ühtegi trahvi ei andestata."

Homne jälitussõit algab Prantsusmaal meie aja järgi kell 14.45.