Veteran - Keri Herman

33-aastane ameeriklanna on Aspenis võitnud kokku kolm hõbemedalit (2010., 2011., 2015. aastal), lisaks veel kaks hõbedat Euroopa X-Mängudelt. Sotši olümpiamängudel sai ta 10. koha.

Breckenridge'i mäed, kus peetakse Dew Touri võistlusi, on tema kodunõlvad, kuid kuldmedali on ta seal võitnud vaid korra - 2014. aastal. Tänavu pidi ta Dew Touri vahele jätma treeningul juhtunud ränga kukkumise tõttu.

Mullune X-Mängudele hõbemedal toimetati Kermanini tagantjärele, sest oma viimasel kolmandal katsel sai ta kukkumisel nii kõva peapõrutuse, et viidi otsejoones haiglasse. Sõidust endast ei mäletanud naine hiljem midagi.

Suusatamisega hakkas Herman tõsisemalt tegelema alles 21-aastaselt. Enne seda oli ta ülikoolis õppinud finantsi ja turundust ning unistas tööst Wall Streetil. Kuid siis otsustas ta kolida Coloradosse, kus ta esimest korda suusatama oli õppinud, ning on alates sellest ajast stabiilselt poodiumikohtadele sõitnud.

Hermani hõbemedalisõit 2015. aastast:
Emma Dahlström.

23-aastase rootslanna ainus medal X-Mängudelt pärineb eelmisest aastast, kui ta võitis 90,33 punktiga esikoha Hermani ja kanadalanna Dara Howelli ees. Sotši olümpial tuli Dahlström viiendaks. Ühtlasi tuli ta mullu FIS-i MK-sarja naiste pargisõidu üldvõitjaks.

Dahlström tegi esimesed suusasammud oma koduküla Torsby lähedal Hovfjälleti suusakeskuses. 2008. aastal kolis ta Malungi ja astus sealsesse suusakooli, kus sai kohalikus suusapargis treenida viis päea nädalas. Oma kodulehel ütleb naine, et võlgneb oma suusatalendi kõikidele oma klassikaaslastele, kellest enamus olid poisid ja kes innustasid teda üha uusi trikke juurde õppima.

Debüüdi freestyle suusamaailmas tegi rootslanna juba aasta hiljem Šveitsis ning alates 2010. aastast on ta järjepidevalt mööda maailma reisinud ja "oma unistustes elanud", nagu ta ise oma tööd nimetab.

Dahlströmi võidukas sõit:
Devin Logan.

22-aastane ameeriklanna on Sotši olümpiamängude ja 2012. aasta X-Mängude hõbemedalist, mis teeb temast ka homme Kellyle ühe arvestatava konkurendi. X-Mängudelt on tal veel kaks kahvatumat värvi medalit. Lisaks on ta USA meister, kahekordne Dew Touri tšempion ja juunioride maailmameister.

Poodiumikohti hakkas naine noppima 2010/2011 hooajal, kui ta tiirutas üle maailma nii pargisõidu kui rennisõidu võistlustel. 17-aastaselt oli tal pjedestaalile asja pea igal MK-etapil ja USA meistrivõistluste osavõistlusel. X-Mängude debüüdil võitis ta rennisõidus pronksi.

Logan jättis vahele terve 2012. aasta hooaja MK-sarja avaetapilt Uus-Meremaalt saadud vigastuse tõttu. Taastusravile kulus terve aasta ning oma tagasitulekuvõistluse tegi naine 2013. aastal samas kohas, kus karjäär hetkeks pausile pandi.

Dara Howell.

21-aastane kanadalanna, Sotši olümpiavõitja, 2013 MM-i hõbemedalist ja kolmekordne X-Mängude pronksmedalist. Esimene naine, kes sooritas vigursuusatamises sensatsioonilise triki Switch Bio 900 - see tõi talle olümpiakulla ning aidanud poodiumile veel paljudel teistel võistlustel.

Dara poiss-sõber Mark Scheifele on NHL-i klubi Winnipeg Jetsi ründaja ning kavatseb ka ise X-Mängudel kohal olla, sest NHL-is on Tähtede mängu paus.

Dara treener oli 2012. aastal Utah's treeningul hukkunud neljakordne X-Mängude rennisõidu võitja Sarah Burke, tänu kelle lobitööle naiste trikisuusavõistlused üldse olümpiamängude kavva lisati.

Howelli võidukas katse Sotši olümpial:

Foto: Red Bull Content Pool

Foto: Red Bull Content Pool

Mitmete ekspertide hinnangul on homne suurfavoriit 20-aastane norralanna Tiril Sjastad Christiansen, kes võidutses Aspenis 2013. aastal, kuid on viimasest kahest X-Mängudest eemale jäänud vigastuse tõttu. Lisaks sellele suurvõidule on tal kapis hõbemedalid Euroopa X-Mängudelt ja 2012. aasta noorte Taliolümpiamängudelt.

2013. aasta detsembris saadud põlvesidemete rebend ei jätnud teda eemale mitte ainult ekstreemspordi suurimast festivalist, vaid ka Sotši olümpiamängudest, mille loobumisest ta avalikkust mõned päevad enne mängude algust kibeda avaldusega teavitas.

Eelmise aasta lõpus toimunud Dew Touril jäi Christiansen Sildaru järel teiseks.

Christianseni võidukas sõit 2013. aastast:
Maggie Voisin

17-aastane ameeriklanna võitis 2014. aastal X-Mängudel hõbemedali ning oli 15-aastasena teel ka Sotši olümpiamängudele, kus temast saanuks noorim ameeriklasest olümpialane alates 1972. aastast, kuid selle unistuse purustas vahetult enne olümpiat saadud hüppeliigeseviastus.

Voisin läks oma hõbemedaliga 2014. aastal ajalukku kui noorim suusaaladel medali võitnud sportlane. Mitmed naist kirjeldavad saidid ei unusta märkimata jätta, et medali tõi talle eelkõige trikk Switch 1080.

Voisini hõbemedalisõit Aspenis:

A photo posted by JOHANNE KILLI (@johanneekilli) on Jan 24, 2016 at 7:12pm PST

Sarnaselt Sildarule teeb 18-aastane norralanna homme oma X-Mängude debüüdi. Naise seniseks parimateks tulemusteks on 2014. aasta juunioride MM-i hõbemedal ja mullu MK-sarjast korjatud üks poodiumikoht.

X-Mängude peaproovi tegi Killi eelmisel nädalal California MK-etapil, kus ta sai neljanda koha.