Kohtumise algusest peale oli tunda, et Kalev Välgu häälestatus oli palju tõsisem kui meeskondade eelmise kohtumise ajal. Tempo kruviti kiireks ning HC Panter Purikatele andis tunda Paul Sillandi ja Jussi Niemineni puudumine. Hõrenenud ründeliini oli seetõttu sunnitud tugevdama meeskonna kapten Pelle Sildre.

Kohtumise avavärava lõi külaliste kasuks Tartu oma kasvandik Mark Taru. Kiire ääremängija sööstu magas maha purikate kaitse ning ka väravavaht Villem-Henrik Koitmaa oli noore ründaja viske ees võimetu. Mängukell näitas 3 minutit 11 sekundit. Kolmandiku keskel saabus Maksim Semjonovi kord. Aastaid toiminud tandem Titarenko-Semjonov oli taas hoos. Vassili Titarenkolt sööt ja seisuks 2:0. Selle skooriga avakolmandik lõppeski.

Teise kolmandiku alguses Kalev-Välgu surve jätkus. Ning taaskord oli Semjonov see, kes värava lööjana triumfeeris. Seejärel siirdus initsiatiiv HC Panter Purikatele. Kohati saadi ründemäng ladusalt toimimagi, kuid siis vedas alt distsipliin. Rumalaid karistusi täiendati käitumise eest tulnud lisakaristustega ning vana tõde, et karistuspingilt mänge ei võideta, leidis taaskord kinnitust. Kolmandiku päris lõppu tuli Kalev Välgu neljas värav, autoriks Anatoli Jakovlev.

Kolmanda kolmandiku algus kulges jätkuvalt sel hooajal esmakordselt peakohtuniku rollis olnud Kristjan Viktor Parveile töiselt. Ning rohkem karistusminuteid tuli jagada just tallinlastele. Vastasmängija pähe ründamise eest sai Meelis Luht 5 + 20 minutit. Pärast avakolmandiku lõppu oli sama mängumeest karistatud 2+10 minuti pikkuse karistusega vastasmängija põlvega ründamise eest. Väravaid visati sel kolmandikul ka. Esimesena jõudis sihile taas külalismeeskond. 5:0 seisu vormistas õhtu teise värava visanud Taru. Tema isa Jaagu kommentaar: “Kaks tükki jättis Mark ikka viskamata ka. Võimalused olid head!”.

HC Panter Purikate auvärava autoriks oli Jaanus Sorokin - 9 minutit ja 1 sekund jäi siis kohutmise lõpuni. Järgmise värava puhul tegi suurepärase eeltöö Jakovlev. Tema sööst väravale ei lõppenud viskega, vaid kaitsemängija uisutas värava taha, andis sealt suurepärase söödu, mille väravaks realiseeris Anton Jastrebov. Kohtumise viimase sõna ütles taaskord Sorokin. 2:6 siis seekordne lõppresultaat Tallinna meeskonna poolt vaadatuna.

Enne jõulueelseid mänge on turniiritabel siis järgnev – Tallinna Viiking Spordil on 24 punkti, Narva PSK-l 21 punkti, Tartu Kalev-Välgul 12 punkti, Tallinna HC Panter Purikatel 9 punkti ning Kohtla-Järve Viru Sputnikul seni veel punktiarve avamata. Mängud Škoda jäähoki meistriliigias jätkuvad juba nädalavahetusel.