"Meiega võttis ühendust Riia Dinamo klubi juhatuse liige ning me allkirjastasime nendega alles hiljuti lepingu," kinnitas mängu toimumist Tondiraba spordikeskuse juhataja Jelena Glebova. "Võtame nad muidugi avasüli vastu, sest see on ka Tondiraba jäähallile väga hea reklaam. Kuna KHL-i mäng toimub Eestis esimest korda, siis loodame, et inimeste huvi saab olema suur."

Kuidas publikut saali meelitada, jääb juba Riia klubi enda teha. Tondiraba jäähalli ülesandeks on vaid ruumirent, promo eest vastutab ruumide tellija. "Meie anname neile hoone sellisena, nagu see kriteeriumite järgi peaks olema. Teeme enda poolt kõik, et see mäng saaks professionaalselt korraldatud," lisas Glebova.

Riia Dinamo on KHL-is 12 mänguga kogunud kuus punkti ning on läänekonverentsi viimasel, 14. kohal. KHL-i eelmise hooaja tšempion Metallurg hoiab idakonverentsi teist positsiooni, Traktor on idakonverentsi viies.

Eesti Jäähokiliit teatas pressiteates, et KHL-i mängud Tallinnas saavad teoks liiga, Riia klubi, Hokiklubi Tallinna ja Eesti Jäähokiliidu vahelises koostöös.

Heino Enden, Hokiklubi Tallinn juhatuse liige: "Mul on väga hea meel, et Riia Dinamo juhatus nõustus need kaks mängu Liepajast Tallinnasse üle tooma. Kõikidel Tallinna ja Eesti jäähokifännidel avaneb suurepärane võimalus näha KHL-i tippmeeskondi oma kodumaal. Tegime kahe KHL-i mängu Tallinnasse toomisel tõsise jõupingutuse. Loodan siiralt, et need kaks kohtumist tõestavad Tallinna ja Tondiraba jäähalli suutlikkust maailmatasemel jäähokiürituste korraldamisel ning Tallinna meeskond osaleb peagi KHL-is."

Rauno Parras, Eesti Jäähokiliidu president: "Kogu Eesti jäähoki kogukonna nimel on mul suur au tervitada Tallinnas Riia Dinamot ja KHL-i meeskondi! Sellest saab kogu Eesti spordi jaoks ajalooline hetk, mis kindlasti innustab paljusid poisse ja tüdrukuid jäähokit mängima. Kaks Tallinnas peetavat KHL-i mängu koos sinna juurde kuuluva erakordse õhkkonnaga aitavad Eesti Jäähokiliidul seda vahvat spordiala meie riigis tutvustada."

Kontinentaalne Hokiliiga (KHL) asutati 2008. aastal. Tänavusel hooajal mängivad KHL-is 29 klubi Venemaalt, Valgevenest, Kasahstanist, Lätist, Soomest, Slovakkiast, Horvaatiast ja Hiinast.