Seda informatsiooni kinnitas Eesti Päevalehele ja Delfile ka Eesti Jäähokiliidu president Rauno Parras, kes sõnas: "Saan öelda kahte asja - esiteks on olemas inimesed, kes on säärase projekti arendamisest huvitatud ja nemad uurisid Jäähokiliidult, kas meie seda asja [moraalselt] toetaks."

"Ideeliselt olime muidugi asjaga päri. Nüüd on küsimus, kuidas see variant realiseeritakse. Tegu on puhta äriprojektiga ja täpsemaid detaile tuleb uurida juba teistelt inimestelt," jätkas Parras.

Šokeerivat infot kinnitas ka alles septembris loodud klubi juhatuse liige Heino Enden: "Vene ajakirjandusse mingi info lekkis jah ning meil ei jää muud üle, kui tõdeda, et säärane taotlus on tõesti tehtud."

"Meil on olemas ka Tallinna linna, EOK (Eesti Olümpiakomitee), kultuuriministeeriumi ja jäähokiliidu moraalne toetus. Taotluse ise andsime sisse oktoobris. Nüüd jääb üle oodata, mida meile Venemaa poolelt litsentseerimise poolelt vastatakse. Aga ausalt öeldes ei oska kindlalt öelda, millal see otsus tulla võiks," rääkis Enden, lisades, et lähiajal sõidab Eesti esindus Moskvasse, kus KHL-i juhatusega plaanist ja selle teostamisest lähemalt räägitakse.

On selge, et sedavõrd mastaapne plaan vajab ka [väga] tugevat finantsilist põhja ja mängijatebaasi. Näiteks ei leidunud 2013. aastal KHL-is ühtegi tiimi, kelle aasta eelarve jäänuks alla 10 miljoni euro. Moskva CSKA ja Peterburi SKA eelarve ulatus aga üle 50 miljoni. Kust selliseid kosmilisi summasid leida?

"Sellest on veel vara rääkida. Aga on ka selge, et päris õhust me seda taotlust ja ideed teele pole pannud," tõdes Enden, et esialgu ta uhke idee kohta rohkem detaile avaldada ei saa. R-spordi vahendusel mainis Enden siiski, et KHL-i Eestisse tuleku puhul hakataks mänge pidama Tondiraba Jäähallis, mis täidaks ka liiga 6000-istmelise koduhalli nõude. Samuti rõhutas endine tippkorvpallur, et meeskonda ei loodaks Venemaa ega KHL-i rahadega.

Nagu öeldud, loodi Ilvese jäähokiklubi alles septembris ja seega ei ole ta praegu isegi Eesti Jäähokiliidu ametlik liige. Seetõttu ei võta ta hetkel osa ka Eesti meistriliigast.