23-aastane mängumees pälvis Hart Trophy ülekaalukalt - Ovetškin kogus 133-st esikohahäälest koguni 115, vahendab sport.err.ee

Ka teine ja kolmas koht kuulusid hääletusel Venemaa hokimängijatele. Teise koha sai Detroit Red Wingsi ründaja Pavel Datsjuk ning kolmanda Stanley karika võitnud Pittsburghi ründaja Jevgeni Malkin.

Viimati suutis hooaja MVP tiitli kahel aastal järjest võita legendaarne tšehhi väravavaht Dominik Hašek, kes Buffalo ridades pälvis auhinna 1997. ja 1998. aastal.

"Tänan kõiki kes minu poolt hääletasid," sõnas Ovetškin auhinnatseremoonial. "Kordan oma eelmisel hooajal öeldud sõnu. Kõik on tegelikult kinni meeskonnas ja mul on au mängida suurepärases organisatsioonis."

Ovetškin kogus lõppenud NHL-i hooajal veel auhindu - tänavu 56 väravat visanud venelane pärjati liiga parimale väravakütile mõeldud Maurice Richard trofeega ning hääletati parimaks ka liiga mängijate poolt.

Pavel Datsjuk võitis Selke Trophy auhinna kui parim ründaja kaitses ning neljandat järjestikust korda Lady Byngi auhinna kui kõige korrektsem mängija.

Rohkelt auhindasid pälvis ka Boston Bruinsi hokiklubi. Parimaks hinnati klubi peatreener Claude Julien, parimaks kaitsjaks Zdeno Chara ning parimaks väravavahiks Tim Thomas.

Columbus Blue Jacketsi väravavaht Steve Mason võitis aasta parima uustulnuka tiitli.