"Ma ei tea, kas sellest veel rääkida tohibki, aga las ta olla. Emotsioonid on meistritiitli võidu järel nii üleval, et küll see väike lobisemine andeks antakse," naeris Liivik teiselpool telefonitoru. "Mänedžer sõnas võidupeol, et mai algul põrutame kogu meeskonnaga preemiareisile New Yorki. Ainult poisid, puhas meeskonna värk."

Eesti koondist pole Liivik kunagi esindanud ja mine tea, kas selline võimalus üldse enam avaneb. Ta on mänginud Soome U20 koondisega MM turniiril, mis teoreetiliselt välistab võimaluse Eesti eest mängida.

"Tegin kunagi valiku Soome U20 koondise kasuks, sest avanes võimalus mängida MMil. See tuli loogilise valikuna, puhtalt sportlikult pinnalt. Kodu on mul alates 4. eluaastast olnud Soomes, kuigi tunnen, et süda on siiani Eestis. Suvel veedan palju aega just Eestis," rääkis Liivik.

Eesti hokikoondise mänedžer Ahti Kullervo-Jõgi hinnangul on Siim Liiviku näol tegemist heal tasemel mängijaga. "Ta on väljakul väga hea võitleja ning tõeline meeskonnamängija. Individuaalselt võib olla pole ta veel kõige parem. Samas võib julgelt väita, et Liiviku puhul on tegemist tõelise hokimehega, kelle silmist on näha, et ta armastab seda mängu."

"Soome meistritiitel on maailma tasemel väga väärtuslik. Soome hokiliiga kuulub taseme poolest ühte gruppi Rootsi ja Saksamaa liigaga, jäädes alla vaid NHL'ile ning KHL'ile. Soomes vaatab keskmiselt mänge 5-6 tuhat pealtvaatajat, see näitab, et tegemist on tõsise asjaga. Soome liigasse mängima pääsemine näitab taset, meistriks tulek on veelgi kõvem sõna."

Siim Liivik mängib Helsingi IFK esindusmeeskonnas hooajast 2008/2009.