E-vahegrupi mängus juhtis USA Soome vastu enne viimast kolmandikku 2:0, selleks ajaks oli venalastest peakohtunikepaar suhteliselt tavapärase vastase poorditõukamise eest mängu lõpuni eemaldanud Florida Panthersi kapteni Olli Jokineni (pildil).

Selle mängu Soome avaväravat tegelikult ei olnud, sest Ville Koistineni poolt visatud liiter sattus väravasse küljevõrgust. Mängu videokohtunik otsustas siiski värava lugeda, hiljem otsustas IIHF selle kohtuniku MM-ilt eemaldada.

Soomlaste viigivärava tegi Teemu Selänne, kes sai superhea söödu Saku Koivult ja võiduvärava viskas väravaesisest saginast Tuomo Ruutu (56.10).

Koos kohtumise lõpusireeniga tõukas Dustin Brown jõhkralt poorti Juss Jokineni, mille tagajärjel sattusid kaklema David Backes ja Anssi Salmela. Soomlase jaoks lõppes see kaklus purunenud ninaluu ja verd täis valgunud näoga. Tõuklesid ka Brown ja Teemu Selänne ning Matt Greene ja Antti-Jussi Niemi.

Samas vahegrupis alistas Läti 4:1 Norra ja säilitas võimalused pääseda veerandfinaali. Selleks peab Norra esmaspäeval kaotama USA-le ja lätlased peavad jagu saama Saksamaast.

E-vahegrupis alistas Šveits kindlalt 7:2 Taani ja Rootsi oli 5:3 parem Tšehhimaast.

Veetrandfinaalpaarid selguvad esmaspäeval toimuvate viimaste vahegruppide mängude järel.