Laupäeval, 22. novembril kell 15 kohtuvad Škoda jäähallis Tallinna klubid HC Panter ja HC Viking ning pühapäeval, 23. novembril kell 14 Kohtla-Järvel sealne Viru Sputnik ja Narva PSK.

Tallinna publik näeb tänavusel hooajal teistkordselt pealinna klubide tulist vastasseisu. Tondiraba jäähalli sisse õnnistanud esimeses omavahelises mängus sai kodumeeskond HC Viking 5:3 võidu. Kohtumine oli väga heatasemeline, haarav ja võitluslik ning pinget jagus kuni lõpusireenini.

Seekord on võõrustaja rollis HC Panter. Meeskonna abitreener Aivar Sikk lubab Viikingitele taaskord südikat vastupanu. ”Kindlasti tuleb väga põnev mäng. Meie jaoks on peamine distsipliin, eelkõige peame karistusminuteid vältima. Laupäeval võidab meeskond, kes suudab oma tahtmist ja mängu vastasele peale suruda,” ütles Sikk.

Esimeses omavahelises mängus kaks väravat visanud HC Vikingu ründaja Igor Šamanski tunnistas, et võitluslikult tegutsenud HC Panter jättis talle hea mulje ning sellelgi korral ei oota Viikingite meeskond lihtsat võitu. ”Kõikidest meeskondadest, kellega esimeses ringis kohtusime, meeldis mulle Pantrite mäng kõige rohkem. Nad üllatasid meid oma agressiivse ja julge tegutsemisega. Jäime pressingu alla ja esimesel kolmandikul oli meil väga raske. Vaheajal suutsime end kokku võtta ja lõpuks 5:3 võita. Laupäevases mängus oleme valmis samasuguseks sündmuste käiguks ning meie alistamiseks peavad Pantrid lisaks pressingule veel midagi välja mõtlema. Teame, et vastase koosseisu kuulub palju Soome mängijaid ja meeskond mängib jõuliselt. Derbi juurde kuulub alati pingeline ja emotsionaalne võitlus, kuid loodan, et kõik möödub vigastusteta. Loodame, et suudame näidata oma kombinatsioonimängu ja saavutada võidu.”

Kindlasti kujuneb pingeliseks ja haaravaks ka Ida-Virumaa klubide heitlus. Avamängu samuti kodujääl pidanud Viru Sputnik võitis siis avakolmandiku 3:1, kuid pidi lõpuks vastasele tulemusega 4:7 alla vanduma. Eelmisel laupäeval HC Panteri vastu punktiarve avanud ja hamba verele saanud Sputnikud üritavad nüüd ka ”idanaabreid” hammustada.

Jäähoki Eesti Meistriliiga tabeliseis: HC Viking 15 (5), Narva PSK 11 (6), HC Panter 10 (6), Kalev-Välk 4 (6), Viru Sputnik 2 (5).