Uus sari, mille avaetapiks seekordne turniir ongi, kannab nime Baltic Sea Cup Legend Invite ning seda korraldab MTÜ Baltic Selected Estonia eesotsas Heino Endeniga.

"Tegu on kõrgeima kategooria - AAA ja AAA ELITE - noorteturniiriga, kus osalevad erinevate riikide ja linnade select-meeskonnad. Meie eesmärk on anda noortele, sealhulgas ka Eesti hokimängijatele, võimalus end rahvusvahelisel areenil näidata," rääkis Enden, kelle sõnul teevad avaetapil kaasa kuus meeskonda Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt.

Selgituseks: select-meeskonnad tähendab seda, et näiteks Eesti meeskonna komplekteerib koondise peatreener Jussi Tupamäki. Valikusse kuuluvad nii Eestis kui välisliigades mängivad kohalikud hokinoored, kes on enda näitamisest huvitatud. Taseme tõstmiseks kaasatakse vajadusel meeskonda ka mõned välismängijad.

Esialgsete plaanide kohaselt hakkavad taolised turniirid Tallinnas aset leidma kolm korda aastas (märtsis, augustis ja detsembris), millele lisanduvad ilmselt paar turniiri ka teistes meie regiooni riikides. Kui avaetapil on võistlustules üks vanuseklass, siis tulevikus kaasatakse veel kaks vanuseklassi. Eesmärk on seega luua püsiv sari, mis toimiks aastast-aastasse noorte hokimeeste kasvulavana.

"Jalgratast leiutama ei pea, sarnase formaadi ja ideega noorteturniire korraldatakse nii USA-s kui ka näiteks Lätis. Märtsikuist Tallinna etappi tulevad juba üle maailma ka mitmed agendid vaatama ning osa võtavad esmakordselt võistkonnad USA-st," selgitas Enden.

Sarja kuraator on Venemaa hokilegend Vjatšeslav Fetissov ning Endeni sõnul autasustab või avab kõik turniirid mõni endine supermängija.

Koostöös Eesti hokiliiduga toimuva sarja avaetapp on pealtvaatajatele tasuta.

Turniiri kõik mängud on jälgitavad otsepildis aadressil www.icehockey.ee.