Eesti hokimeistrivõistlustel osalevad tänavu Tallinna Kalev/Viking, Narva PSK, Tartu Välk 494 ning taas on kõrgseltskonnas Kohtla-Järve Everest.

Neli meeskonda mängivad algaval hooajal omavahel kuus korda läbi. Kokku peetakse seega liigas 36 matši. Põhiturniir lõppeb 9. märtsil.

Kui meistrivõistluste medalid saavad põhihooajaga jagatud, siis seejärel algab karikaturniir. Mängitakse poolfinaalid ja finaal. Seega on süsteemi osas eeskuju võetud KHL-ist. Finaalseeria mängitakse kolme võiduni. Seejuures ei kasutata viigi puhul karistusviskeid ehk lisaajal mängitakse kuldse väravani.

“Tahame väärtustada põhiturniiri. Tahame, et iga mäng omaks suuremat kaalu,“ põhjendas alaliidu juhatuse liige Veiko Süvaoja.

Rohkem leegionäre

Algaval hooajal saavad kõik meeskonnad palgata piiramatus koguses välismängijaid ehk seetõttu peaks liiga tase olema varasemast kõrgem. Kohtla-Järve meeskonna esindaja Anatoli Dubkov avaldas muuhulgas, et nende tiimiga on liitumas mitu KHL-is litrit taga ajanud meest.

Põhihooaja esimene kohtumine peetakse juba sel laupäeval, kui Coolbeti nime kandama hakkavas liigas lähevad esmalt vastamisi Tartu ja Kohtla-Järve ning Tallinn ja Narva.

“Liiga peaks olema varasemast tugevam. Minul endal on ootusärevus Kohtla-Järve suhtes. Neil on nimekirjas mitmeid KHL-is mänginud mehi. Kontrollkohtumise Narvale nad küll kaotasid, kuid kõiki mehi ei olnud neil veel kohal,“ lisas omalt poolt Eesti Jäähokiliiga tegevjuht Rainer Komi.

Sarnaselt eelnevatele hooaegadele saab mänge näha Delfi TV vahendusel.

Lisaks meestele jagavad üle pika aja medaleid ka naised. Naiste meistrivõistlustel on sarnaselt meestele neli võistkonda. Lisaks on samamoodi esindatud neli erinevat linna. Tabelisse on kantud Tallinna HK Roosa Panter, Tartu HK Säde, Kohtla-Järve HC Everest ning uue linnana on hokikaardil Viljandi ja võistkond HK Fellin Fuuriad.