19. oktoobril põles Škoda jäähallis maha mõlema klubi varustus ning selle puudumise tõttu pole meeskonnad kuu aega korralikult trennigi saanud teha, meistrivõistluste mängude pidamisest rääkimata.

Meistriliiga mängukalender on ärajäänud kohtumiste tõttu pea peale pööratud ning hokiliidu president Jaan Mölder on valiku ees - kas võtta meistrivõistlustelt üks mängude ring vähemaks või nimetatud kaks klubi liigast selleks hooajaks eemaldada.

"Oleme neile pandud tähtaega juba kaks korda edasi lükanud ja klubidele vastu tulnud. Nad on öelnud, et ei ole varustust kokku saanud. Kui nad selle nädala jooksul meistrivõistlustel osalema ei hakka, siis me teeme ilmselt kalendri ümber ja jääb nii palju meeskondi, kui on," ütles Mölder Delfile ja Eesti Päevalehele esmaspäeval.

Mölder lisas, et mõistagi üritatakse Pantritele ja Viikingile nii palju vastu tulla kui võimalik, kuid lõpmatuseni hokiliit mänge edasi lükata ei saa.

"Sel nädalavahetusel peavad nii Viiking Sport kui ka Pantrid mängima, enam pole kuhugi edasi lükata, mänguaegasid kuskilt võtta pole, kõik nädalavahetused on ära jaotatud. Ärajäänud mängud tuleks mängida just nädalavahetusel. Narva, Tartu ja Kohtla-Järve on ka amatöörklubid, kelle mängijad käivad tööl ja neid aegu tagantjärele mängude pidamiseks leida ei ole lihtne. Omalt poolt üritame nii palju vastu tulla kui võimalik, et meil jääks ikka kuus meeskonda meistrivõistlustele, mis annaks meile kuni play-off'ideni palju juurde."

Panter/Purikad meeskonna kodulehel seisab suurelt ja punaselt kiri, milles tänatakse meeskonna varustust taastada aidanud annetajaid ning antakse teada, et varustus jõuab mängijateni järgmise nädala algul.

"Homme hommikul selgub, kas varustus jõuab esmaspäevaks või mitte," ütles Panter/Purikad meeskonna esindaja Olle Sildre eile. "Aga see varustus vajab ka sisse sõitmist. Ei ole nii, et tõmbad uisud jalga ja kohe jooksma."

Sildre ei poolda isiklikult meistrivõistluste võimalikult kiiret pihta hakkamist, vaid muretseb eelkõige mängijate turvalisuse pärast. "Kui nädalalõpul poisid ütlevad, et okei, mängime, siis ma ei saa kedagi keelata, aga ennekõike peavad kõik mängijad olema turvaliselt kaitstud."