Eestis asus avakolmandikul Andrei Makrovi väravast juhtima ja pääses teisel perioodil juba 3:1 ette, ent horvaadid suutsid otsustava perioodi alguseks viigistada 3:3-le. Kohe viimase kolmandiku avaminutil viis Makrov Eesti koondise uuesti ette ning see jäigi mängu viimaseks väravaks.

Kui Makrov sai täna kirja kaks väravat, siis Robert Rooba lisas ühe tabamuse ja andis kaks resultatiivset söötu. Ühe värava lisas Aleksei Sibirtsev

Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki ütles, et võidu Horvaatia üle tõid meeskonna ühtsus ja võitlusvaim. “See oli Eesti jäähoki jaoks väga oluline võit. Me polnud Horvaatiast mitu aastat jagu saanud ning tänase võiduga näitasime, et oleme sammu edasi astunud,” sõnas Tupamäki.

“Võidu tõid ühtsus ja meeskonnavaim. Kõik mängijad võitlesid üksteise eest! Vahepeal läks mängijate soov võita liiga kaugele ning me ei mänginud targalt ega pidanud kinni mänguplaanist, see võimaldas Horvaatial viigini jõuda. Siiski suutsime hästi lõpuni mängida ja võita,” leidis peatreener.

Eestil on nüüd nelja mängu järel koos Horvaatiaga 3 punkti, millega jagatakse eelviimast kohta. Alagrupi kolm esimest on Jaapan ja Suurbritannia (mõlemad 12 punkti) ning Leedu (6).

Laupäeval kell 18.00 kohtub Eesti koondis turniiri viimases mängus Hollandiga, kellel on punktiarve avamata.