Jäähokiliit määras Maksim Ivanovile kahe-aastase koondises mängimise keelu, Sergei Novikov, Sergei Ivanov, Artjom Rumjantsev, Filipp Švarõgin ja Anatoli Jakovlev said ühe aasta pikkuse keelu.

Ühtlasi otsustas juhatus sekretariaadil kaaluda võimalust, et nõuda neilt mängijatelt tagasi kulutused, mille hokiliit neile Donetski turniirile lähetamisel tegi.

Jaan Mölder rääkis Delfile, et juhatus kaalus ka eluaegse koondisekeelu määramist, kuid langetas siiski leebema karistuse.

"Eluaegse võistluskeelu määramist ei pidanud juhatus otstarbekaks, sest mängijad on oma teguviisi kahetsenud," kinnitas Mölder. "Otsust määrates vaatasime ka, mis on maailmas toimunud ja millised karistused on määratud näiteks purjutanud Soome koondisele, kes naasid küll võidukalt, või Venemaa U20 koondisele, keda ei lastud joomise tõttu eelmisel aastal isegi Kanadas lennukile."

Koondise peatreeneri küsimust juhatus ei arutanud. MM-turniiril Leedu vastu katkise ninaluuga mänginud Ilja Uruševile määrati aga kangelasliku teo eest 800 eurone preemia.

"Informeerisin ka juhatust, et kaalun tõsiselt, et järgmisel üldkogul tagasiastumispalve esitada," avalikustas Mölder. "Siis on aega vaadata ja otsida, kas on inimesi, kes tahaks sellele kohale kandideerida. Ma ei ole sellesse ametisse laulatatud."

Küsimusele, kas tema lahkumissoov on seotud skandaalse MM-turniiriga, vastas Mölder: "Ei. See mõte on mul olnud juba mõnda aega. Üks asi, mis seda otsust mõjutas, oli see, et Kultuuriministeerium jättis meie alaliidu sel aastal toetuseta."

Mölderi sõnul on tal väga raske jätkata sellel ametikohal, kui tema isikusse nii suure eelarvamusega suhtutakse. "Kui inimesi visatakse juba seetõttu erakonnast välja, et nad Jaan Mölderit tunnevad, siis ma olen sõnatu," lisas ta, vihjates Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse esmaspäevasele otsusele parteist välja visata Paldiski endine abilinnapea ja praegune volikogu liige Andrei Martõnjak.

Jäähokiliidu peasekretär Meelis Laido esitas tänasel juhatuse koosolekul lahkumispalve ja seda perekondlikel põhjustel.