"Tahtsime teha ilusat asja, aga kui see tekitas ühiskonnas säärase lõhe, siis on targem ta valikust üldse maha võtta," sõnas Sukles Delfile. "Lendasime koos Neinar Seliga (EOK president - toim) Vilniusesse ja otsustasime: pärast maandumist helistame ERRi ja teeme taolise ettepaneku. Aga Hanno Tomberg (rahvusringhäälingu juhatuse liige - toim) jõudis helistamisega ette. Tal oli meile täpselt sama ettepanek. Telepaatia."

"Austame kahekordse olümpiavõitja soovi," ütles ERR-i sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveer sport.err.ee lehel. "Jätame konkursile "Aasta spordihetk 2013" kolm nominenti ja uut kandidaati ei nimeta."

Teates lisatakse: Eesti Rahvusringhäälingu sporditoimetus leidis, et kujunenud olukorras
pole õige Andrus Veerpalu õigeksmõistva kohtuotsuse nominatsiooni osas
lisapingeid tekitada ja otsustas see nominatsioon konkursilt “Aasta
spordihetk 2013” välja arvata. Otsusest teavitas ERR ka Eesti
Olümpiakomiteed ja Elioni, kes korraldab telefonihääletust. Hääletusel
Andrus Veerpalu poolt hääle andnud inimestele tagastatakse
telefonihääletusel makstud summad.

Eelmisel nädalal saatsid kolm riigikogulasest endist spordisangarit Erki Nool, Jüri Jaanson ja Toomas Tõniste ERR-ile protestikirja Veerpalu kohtuvõidu valimise üle aasta spordisündmuse hääletusele, pidades advokaatide edu sobimatuks sportlike saavutuste seas võistlema.

"Dopinguteema spordis üldse on tõsine oht ausale spordile. Kui me nüüd paneme spordisündmuseks selle, et keegi advokaat kuskil midagi vaidlustas, aga võit ei tulnud mitte sellest, kas sportlane kasutas dopingut või mitte. Kui otsust lugeda, siis kahtlused jäid ikkagi üles, neid ei kõrvaldatud. Seda sündmust nüüd Eesti aasta spordisündmuseks kuulutada on ikka väga kohatu," kommenteeris Tõniste eile Delfile Spordile.

Seega võistlevad nüüd aasta spordisündmuse tiitlile vehklejate kuldne pooltund, Eesti korvpallikoondise pääs EM-finaalturniirile ja Eesti jalgpallikoondise 2:2 viik Hollandiga.