“Kinnitan, et Eesti Antidopingu nõukogu on võimalikku leket uurinud ning sihtasutusest info lekkinud ei ole. Neile järeldustele jõudsime SA EAD nõukogu 19. aprilli koosolekul. Oleme oma järeldustest informeerinud ka Jüri Järve,” kinnitas Delfile SA Eesti Antidoping nõukogu esimees Valdur Laid.

Laidi sõnul on konkreetseid ebaseaduslikke süüdistusi saanud inimene pöördunud sellega seoses politseisse ja IDTMi (International Doping Test & Management).

“SA Eesti Antidoping ei ole käesoleva hetkeni saanud mitte ühtegi ametlikku pöördumist või päringut, milles meid kahtlustatakse info lekitamises või soovitakse selle kohta lisainfot. Samuti ei ole meile teada ühtegi teist spordialaliitu, kes SA Eesti Antidopingut info lekitamises kahtlustaksid. Meil on kahju, et antud teemaga seoses on liikvele pääsenud ekslik info,” tõdes Laid. 

Suusaliidu peasekretär Jüri Järv väitis Delfile, et temal ei ole
lekitaja otsimise või leidmise kohta infot. “Lisaks ei ole avalikult ümber lükatud ka SA Eesti Antidoping töötajale meedias esitatud süüdistusi,” lausus Järv.

Veerpalu positiivse A-proovi võimaliku lekitaja nime on Eesti ajakirjanduses ainsana välja öelnud Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk. Ametlikku kinnitust pole sellele järgnenud.

Kahekordset olümpiavõitjat puudutanud skandaal algas aprilli alguses Delfist, mil esimest korda käsitleti teemat, et Andrus Veerpalu dopinguproov võib olla positiivne.