Klubi Tartu maratoni juhatuse esimehe Indrek Kelgu sõnul arvestatakse hetkel maksimaalselt 5000 startijaga. „Viimaste aastate kogemusele tuginedes peaks osalejate number jääma nendesse piiridesse,“ räägib Kelk.

Tema sõnul on maratonitrass hetkel heas korras. „Rajapõhi on hästi ette valmistatud. Loodetavasti tuleb ka veidi lumelisa, mis võimaldab enne starti vajalikke kohti veel kohendada. Üldiselt võib aga rahul olla,“ arutleb klubi Tartu maratoni juhataja.

Praeguseks on üles antud 22 riigi suusatajad. Eestist on kõige aktiivsemad Tallinna ja Tartu elanikud. Arvukaim vanusegrupp enam kui tuhande registreerunuga on hetkel M21, kuhu kuuluvad noormehed sünniaastaga 1975 – 1988.

Tartu maratoni 63km distants sõidetakse 15. veebruaril algusega Otepäält, Tehvandi Spordikeskusest. 31km rada stardib Arula teeristist. Mõlemad trassid saavad võiduka lõpu Tartumaa Tervisespordikeskuses Elva lähistel.

Tartu maratoni juhatab sisse sellel pühapäeval, 8. veebruaril toimuv Avatud Rada, mille eesmärgiks on pakkuda võimalust distantsidega tutvumiseks ja aktiivse pühapäeva veetmiseks. Spordihuvilisi ootavad 63km, 31km ja 16km rajad.