Tund aega pärast pressikonverentsi algust lahkus Veerpalu saalist suusaliidu peasekretär Jüri Järve saatel. Pärast pressikonverentsi jäi Veerpalu veel ajakirjanike küsimustele vastama, ent ümberpiiratud Veerpalul tuli ühel hetkel pisar silma, ta ei vastanud enam küsimustele ja Järv viis ta saalist välja.

Tänasel pressikonverentsil osalesid Andrus Veerpalu, treener Mati Alaver, Suusaliidu president Toomas Savi, peasekretär Jüri Järv, vandeadvokaat Aivar Pilv ja Dr. Jüri Laasik.

Järv vabandas alguses avalikkuse eksitamise eest. Veerpalu üritas vältida silmsidet ja nägi välja, nagu tahaks maa alla vajuda. Järv andis sõna Veerpalule, kes rääkis nii vaikselt, et Järv palus tal kõvemini rääkida. Vaata Veerpalu avaldust videost!

Dr. Laasik kirjeldas kiretult kasvuhormoonide olemust ja selle kasutamist. Veerpalu kuulas seda, silmad maas. Alaver kuulas seda esialgu kivinenud näoga, huuled kriipsuks surutud. Suur mure paistis välja hoolimata pingutusest jääda rahulikuks.

Alaver vabandas tõe mitterääkimise eest. Ta suutis jääda rahulikuks. Peale teda rääkis Aivar Pilv, kes kõneles dr. Laasikule sarnase kiretu häälega.

Kui Toomas Savi rääkis, jälle vabandades, siis Alaver nägi samal ajal välja juba sama õnnetu kui Veerpalu. Mingitel hetkedel paistis Alaveri silmist puhast ahastust.

Sellel pressikonverentsil olid Veerpalu ja Alaver selgelt kõige õnnetumad mehed. Ent küsimustele vastamine tundus olevat neile isegi lihtsam kui vahepealne aeg, mil ajakirjanikud küsisid või teised vastasid.

Pressikonverentsi käigus hakkas pinge endast märku andma. Alaveril hääl katkes üht vastust andes, ka Laasik tundus olevat küsimustele vastamisega hädas.

Peale pressikonverentsi tekkisid väikesed ringid osalejate ümber, kõige rohkem ajakirjanikke jäi piirama Veerpalu.

Seni oli Veerpalu ise jäänud võimaliku positiivset dopinguproovi kommenteerides napisõnaliseks.

Kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu organismist tuvastati 14.veebruaril 2011 WADA (rahvusvaheline antidopinguorganisatsioon) pooltlubatud normist kõrgem kasvuhormoonitase, mis sai B proovi näolmitteametliku kinnituse aprilli alguses Saksamaal Kölni laboris.