Regiooni üheks tähtsaimaks curlinguvõistluseks saanud Tallinn Cup toimub tänavu 12. korda ning võistlema asub 18 võistkonda, neist viis Eestist. Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul võib selle aasta Tallinn Cupi nimetada ettevalmistusturniiriks segavõistkondade maailmameistrivõistluseks. “Osalejate koosseis on väga tugev, mitmeid mängijaid näeme ka tänavustel segavõistkondade MMil ning see lubab põnevat ja pingelist võistlust nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele,” sõnas Randver.

USA ja Brasiilia on Eestisse saatnud oma maailmameistrivõistlusteks valmistuvad segavõistkonnad. Tallinn Cupil osaleb ka Eesti segavõistkondade esindus, võistkonda kuulub kaks meest ja kaks naist. Segavõistkondade MM toimub Venemaal Kaasanis ajavahemikul 14.-22. Oktoober.

Suurvõistlusest võtab esmakordselt osa ka Eesti ratastoolicurlingu võistkond. “Oleme uhked selle üle, et meie ratastoolivõistkond on võimeline võrdselt võistlema ning ootame neilt head curlingumängu,” lisas Randver.

Tallinn Cup toimub Tondiraba jäähallis tänasest kuni 8. oktoobrini, võistlus toimub kolmel rajal kolmes grupis. Turniirist on kujunenud oodatud curlingusündmus ka lähiriikide võistkondadele. Aastate jooksul on Tallinn Cupil osalenud kokku 340 võistkonda 17 erinevast riigist ning seekord lisandub juurde kaks uut osalejat USA ja Brasiilia näol. Kõige rohkem võistkondi, 138, on aastate jooksul tulnud Soomest. Soome võistkonnad on ühtlasi saavutanud ka enim võite - kokku viiel korral. Venemaa esindused on Tallinn Cupi võitnud kolm korda, Läti, Šotimaa ja Eesti võistkonnad ühel korral. Võistlust toetavad ja aitavad läbi viia Tallinna linn, Eesti Kultuurkapital, Tondiraba jäähall ja Park Inn by Radisson Central Tallinn.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.