Eesti Kultuurkapital otsustas selle poolaasta olümpiavõitja stipendiumite saajate nimekirjast Veerpalu välja jätta, sest EOK dopingukaristust kandvale suusatajale toetust ei küsinud.

EOK preasekretäri Toomas Tõnise sõnul ei saanud nad Veerpalule raha taotleda, sest Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri koodeks ei luba inimesele, kellel on kehtiv dopingukaristus, avalikust sektorist toetust anda.

"Kui Veerpalule olümpiavõitja toetuse andmine on rahvusvaheliste reeglitega vastuolus nagu EOK väidab, siis ei ole midagi teha," kommenteeris Hernits Veerpalu juhtumit. "Meil ei ole siin midagi vaidlustada."

Samas tunnistab Hernits, et olukord on siiski pisut kummaline, sest nüüd võib jääda mulje, et Veerpalu polekski enam olümpiavõtja.

"Veerpalu on kuni spordiarbitraaži kohtu otsuseni süütu. Kui Lausanne`ist tuleb positiivne otsus ja Veerpalu mõistetakse õigeks, saab olümpiavõitja toetuse taastada," ütles Hernits.

1150 euro suurust olümpiavõitja stipendiumi saavad sel poolaastal 13 Eesti olümpiavõitjat - Ants Antson, Gerd Kanter, Svetlana Lozovaja, Erki Nool, Aavo Pikkuus, Mait Riisman, Erika Salumäe, Kristina Šmigun-Vähi, Tiit Sokk, Ivar Stukolkin, Jaan Talts, Jüri Tarmak ja Jaak Uudmäe.