Suusaliidu president Andreas Laane infot ei kinnitanud ega lükanud ümber. "Konkursil tuli välja kaks head kandidaati. Soovijaid oli pisut rohkem, aga kaks neist eristusid," ütles Laane.

Kas üks kandidaatidest oli korruptsioonivastast seadust rikkunud ja oma eelmisest ametikohast taanduma pidanud Seil, Laane ei öelnud.

Alates 2013. aastast suusaliidu peasekretärina töötanud Jaak Mae lahkus ametist 1. märtsil. Ametliku versiooni kohaselt ei võimaldanud peasekretäri suur töökoormus võimaldada maksimaalset kasutegurit suusaliidu alade arengus ja samaaegselt tippüritusi korraldades. Mae jätkab suusaliidus MK-etappide projektijuhina.

Seili korruptsioonivastase seaduse rikkumise kahtlus kerkis esile mullu sügisel, kui selgus, et ta oli pooleteise aasta jooksul teeninud 3900 eurot lubamatut lisatasu Spordikoolituse ja -teabe Sihtasutuselt, mille nõukogu liige ta oli. Kõik lisatasu toonud lepingud olid seotud arengustrateegia "Eesti Sport 2020" töörühma juhtimisega.

Suusaliit peaks ametlikult uue peasekretäri nime välja kuulutama 7. märtsil, kuid sisuliselt on otsus juba tehtud. Seil ise pole täna Delfi ja Eesti Päevalehe kõnedele vastanud.