Lisaks mainis Port intervjuus, et varasemate testide avamisest võiks huvitatud olla ka Eesti suusaliit, sest kahtlused seoses meie sportlasega on endiselt üleval.

Lõik loost: Kristjan Port: anomaaliaid leiti Veerpalu dopinguproovidest korduvalt ka varem
Proove on Veerpalult ju võetud hästi palju, mida te täpsemalt silmas peate?

See on konsulteerimise küsimus, milliseid proove võiks uuesti testida. Sarnase järeltestimise sooviga võiks meie poole pöörduda ka Eesti suusaliit, mis peaks olema huvitatud oma valdkonna puhtana hoidmisest.


"Suusaliidul on täna juhatuse koosolek ja eks me mingil määral seda teemat ka puudutame," tunnistas suusaliidu peasekretär Margus Hernits. "Aga kui kõige kõrgem kohus on oma otsuse teinud, siis ma ei näe sellel (SA Eesti Antidopingu kavatsusega liitumisel) väga suurt põhjust."

Hernits ei mõista, miks soovib sihtasutus uurima hakate teisi varasemaid proove, kui WADA on juba selgelt mõista andnud, et 2006. aasta Torino olümpia proovid, sealhulgas ka Veerpalu omad, niikuinii uuesti üle kontrollitakse.

"Ma ei tea, kas SA Eesti Antidoping soovide taga on rahvusvaheline surve või mitte. Tavaelust paralleeli tõmmates - kui inimene on esimese-, teise- ja kolmanda astme kohtus õigeks mõistetud, siis milleks minna ikka veel midagi uurima? Porti tegutsemist võib võtta kui õilsat eesmärki 'sport dopingust puhtaks!' -  mis on väga õige. Aga kui WADA on öelnud, et minnakse 2006. aasta Torino OM-i proove uuesti lahti võtma ning Veerpalu proovid lähevad uuesti uurimisele, siis mis mõte on veel mingeid teste avama asuda," jääb Hernits küsivale seisukohale.