2013. aasta 17. august, suvise suusahüppe GP-etapp Šveitsis Einsiedelnis. Kaheaastase pausi järel võistluskarussellile naasnud Ahonen saab etapil tubli kuuenda koha ning treeningkaaslane Kaarel Nurmsalu kutsub legendi pärast võistlust linna peale. Suusahüppajatel on kombeks pärast võistlusi veidi vaimu värskendada ja nii lähevadki Soome ja Eesti sportlased üheskoos välja.

Järgmisel hommikul on Ahonenil aga paha olla. "Otsustasin seejärel, et olen joonud oma viimase tilga alkoholi. See oli hea otsus," meenutab Ahonen.

Samas tõdeb Ahonen: "Pärast pudelile korgi peale panemist pole ma enam mäel midagi saavutanud. Šveitsi võistlus oli viimane kord, kui mul hüpped õnnestusid." Olgu lisatud, et tegelikult sai Ahonen veel sama aasta detsembris Titisee-Neustadti MK-etapil viienda koha, nii et päris tõsi tema jutt pole.

"Viimase kolme aasta jooksul on nii mõnigi asi minu elus muutunud. Ma ei või siiski öelda, et oleksin täiskasvanuks saanud, sest vajadusel olen jätkuvalt samasugune poisike, kuid olen teinud palju olulisi otsuseid," lisab 39-aastane Ahonen.

Kui 25-aastane Nurmsalu on karjääri juba lõpetanud, siis Ahonen plaanib võistlemist jätkata kuni 2018. aasta Pyeongchangi olümpiani.