Dagbladet kirjutab, et Šmigun-Vähi sai Rahvusvahelises Spordikohtus (CAS) võidu pelgalt seetõttu, et sportlasel või tema esindajal peab olema võimalus viibida dopinguproovi avamise juures, aga eestlanna tiimile seda ei võimaldatud.

Šmigun-Vähi andis norralaste süüdistuste kohta Eesti Päevalehele ja Delfile napi kommentaari: "Ei ole see ei esimene ega kardetavasti kahjuks ka viimane spekulatsioon, mis Norra meedias lendu lastud. Las fantaseerivad, ega ma neid kuidagi keelata kahjuks ei saa."

Mäletatavasti tuli Šmigun-Vähi 2006. aastal Torinos olümpiavõitjaks nii 10km klassikasõidus kui 7,5 + 7,5km suusavahetusega sõidus, kuid 2014. aastal teatas eestlanna, et tema dopinguproovist leiti keelatud ainete kasutamise jälgi.

Järgnevalt jõudis Šmigun-Vähi dopingujuhtum Rahvusvahelisse Spordikohtusse (CAS). Pika vaikuse järel - mille ajal polnud üldse selge, mille üle kohtus täpselt vaieldakse - teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) 13. detsembril 2017, et kõik Torino olümpiamängude järelproovid on puhtad.