See märge läheb automaatselt suusataja nime taha, kui kohalik alaliit on teatanud FIS´ile ametlikult sportlase karjääri lõppemisest.

"Teatasime FIS'ile, et Kaspar Kokk on suusakarjääri lõpetanud. Lõplikust otsusest pole Kaspar ka meid informeerinud, " lausus suusaliidu peasekretär Jüri Järv Delfi Spordile.

Pärast loobumise avalduse tegemist kaob sportlaselt nõue täita WADA (Maailma Antidopingu Agentuuri) poolt juurutatud ADAMS süsteemi, kus tuleb ülima põhjalikkusega kirja panna oma igapäevased liikumisgraafikud. Ikka selleks, et antidopingu inimesed saaks tahtmise korral sportlast suvalisel ajahetkel testida.

"Kuna Eesti Suusaliidul oli vaja avaldus WADA'le ära saata ning Kaspar hetkel seda süsteemi ei täida, siis pidime tema nime sealt välja jätma," lisas Järv.

Kaspar Kokk asub hetkel Prantsusmaal ning lubab endiselt oma lõplikust otsusest teada anda kodumaale tagasijõudes ehk pärast 27. aprilli.

"Asi on lihtsalt selles, et ma ei ole lõplikku otsust teinud. Küsimus saab vastuse aprillikuus. Kui lõpetan, siis teen selle kohta FIS'ile avalduse. Ning kui otsustan jätkata, teen ka sellest FIS'ile avalduse," selgitas Kokk Delfi Spordile.

Kui sportlane otsustab näiteks mõne aja pärast võistlusrajale tagasi tulla, peab rahvuslik alaliit FIS´ile taaskord vastava märgukirja saatma. Alles 6 kuud pärast seda võib sportlane jõuproovidel osalema hakata.

"Selles ma probleemi ei näe. Kui otsustan aprillis jätkata, teen avalduse. Järgmine võistlus toimub minu teada alles novembris."

Seega mingeid paralleele Andrus Veerpaluga juhtunuga tõmmata oleks väär ning kindlasti ebaõiglane.