Täna Šveitsis Lenzerheides peetud Tour de Ski 15 km ühisstardiga klassikasõidule üldjärjestuses 25. kohalt startinud Rehemaa ütles, et sõidutempo suurendamisel ja hingamise kiirenemisel tekkis roietepiirkonnas terav valu ja tal polnud enam võimalik hoida hoogu, mida oli esimestel kilomeetritel suures rühmas arendanud.

„Tundsin end hästi, kõik klappis, aga teravat valu tundes ei saanud polnud teistega kaasa minna. Jalutasin nii kaua, kuni valu järele andis. Läks kehvasti, päevad pole vennad. Sprindis sain normaalselt pingutada, kuid pikal distantsil distantsil lõi valu välja,“ tõdes kokkuvõttes 60-ndaks langenud Rehemaa. 

Füsioterapeut Ergo Leibak ütles, et Rehemaad vaevab roietevaheline põletik. „Valu tekib sügaval hingamisel. Aivar on võtnud ravimeid, olen teinud talle massaaži ja teipinud haiget piirkonda,“ lisas ta.

Homme on Touril puhkepäev. Täna õhtul sõidavad sportlased Itaaliasse Cortina-Toblachisse, kus reedel on kavas 35 km pikkune jälitussõit.

„Alguses plaanisin Touri pärast tänast etappi pooleli jätta ja koju treenima sõita. Kuid Eestis pole lund, seepärast lähen Itaaliasse ja otsustan pärast homset kerget suusatamist, kas reedel stardin,“ lausus Rehemaa.

Teist päeva järjest väikese palavikuga võistelnud Kärp ütles, et enne rajale minekut oli enesetunne väga kehv. „Kogu aeg pidin endaga võitlema,“ ütles ta. „Praegu on tunne parem kui hommikul. Nüüd ei tohi lasta seisundil hullemaks minna.“

Täna neljast Eesti meessuusatajast kõige parema, 44. koha saanud Kärp rääkis, et ilmselt külmetus möödunud reedel Oberhofis, kui tegi avaetapi eel suusatunnelis soojendust. 

„Sealne õhutemperatuur oli alla nulli, paljud suusatajad kandsid hingamisteede kaitseks maski. Seejärel jäi kurk valusaks. Eile hommikul tõusis väike palavik, aga otsustasin sprindis kaasa teha, et saaksin võimaluse ka 15 kilomeetris osaleda,“ selgitas ka katkestamist kaalunud Kärp, kes on kokkuvõttes 55. kohal. Raido Ränkel on temast veidi eespool, 52. kohal. Karel Tammjärv jätkab 59-ndana.