"Praegu antakse apsud andeks, kahe kuu pärast mitte," sõnas 77. koha saanud Kümmel ega osanud kiirkorras põhjendada, miks ta täna kaotas ligi kümne sekundiga suusatajatele, kellega kaks nädalat tagasi võrdselt sõitis.

"Pikem analüüs seisab ees, aga subjektiivne hinnang on see, et ma pole saanud tagasi head enesetunnet. Oleme siin Davosis mäestikulaagris 11-ndat päeva, kuid minu aklimatiseerumisperiood pole ilmselt lõppenud. Ületreeningut kindlasti pole, pigem näengi oma praegusele seisundile mäestiku mõju. Ootan rahulikult järgmise nädalavahetuseni, kui Asiagos on klassikatehnika sprint. Siis võib teha vahekokkuvõtte."

Eesti sprinteritest parimana lõpetanud Simonlatser ütles, et 63. koht on muidugi väga halb. "Šveitsi suusatajad, kellega koos Davosis oleme harjutanud, jäid kvalifikatsioonis 40.-60. koha vahele. Treeningutel me neist kehvemad polnud, pigem vastupidi. Näiteks võib tuua Peetri. Ma andsin ilmselt raja igas lõigus natuke sekundeid ära. Võib-olla avaldas mõju ka see, et enne Davosi laagrit olin kodus haige. Rada oli kiire, võib-olla oleks pidanud jalgadega agressiivsemalt töötama," mõtiskles Simonlatser.

Teistest Eesti meessprinteritest sai Raido Ränkel 78. ja Kein Einaste 92. koha. Meestest saavutas lõpuks esikoha norralane Anders Gløersen soomlase Martti Jylhö ja venelase Sergei Ustjugovi ees.