29-aastane Lehtla jõudis seejuures alles esmakordselt tänavu MK-punktidele, tema senised paremad kohad olid olnud 42. ja 60 (punkte saavad 40 paremat). Lehtla karjääri parim koht MK-sarjas pärineb hooajast 2013/14, mil ta sai Östersundis samal distantsil 15. koha.

"Ütleks võistluse kokkuvõtteks, et close enough (piisavalt lähedal), sest oleks võinud viimases tiirus ka kõik pihta lasta. Samas võib-olla ongi hea, et praegu sajaprotsendilist õnnestumist veel ei tulnud," sõnas Lehtla pool tundi pärast võistluse lõpetamist. "Ehk tuleb selline õnnestumine Kontiolahti MM-il."

Lehtla mahtus sõiduaegade võrdluses täna esimese poole sisse (38.), mis on eestlanna senist hooaega arvestades kordaminek. Kaotust ideealse võistluse teinud ning MK-sarjas järgnevatega üldvahet suurendanud Kaisa Mäkäräinenile kogunes suusarajal 3 minutit ja 52 sekundit.

"Võib öelda, et sõidupool oli juba rahuldav. Tundsin Otepää EM-i lõpus, et sõiduvorm paraneb ja pärast seda ei pingutanud treenimisega üle, et värskus säiliks. Suusk oli täna suisa väga hea, arvan, et üks paremaid naiste võistluses. Suur kiitus seega määrdemeestele."

Lehtla kinnitab, et vormikõver on hetkel liikumas tõusujoones ja loobumismõtteid, mis vahepeal teda kammitsesid, enam peas pole. 

"Olen praeguseks hetkeks saanud inspiratsiooni ja motivatsiooni juurde, mistõttu loobumisest vähemalt hetkel enam ei mõtle. Mulle meeldib jälle võistelda. Peast tuli see meeleheitlik võidutahe välja visata ning lihtsalt nautida võistlemist," avaldab Lehtla edu saladuse.

Laupäeval on Oslo MK-etapil kavas sprindidistants, pühapäeval 4x6 km teatesõit. "Sprindis, kus sõidukiirus mängib suuremat rolli, võiks ideaalse laskmisega 20 parema hulka tulla," leiab Lehtla.