Suusõnaliselt on lubanud esikohta kaitsma tulla ka Jerry Ahrlin Rootsist, teatas klubi Tartu maraton.

Tartu maratoni sekretariaadi juhi Aet Nurga sõnul registreerivad paljud suusaässad ennast jaanuaris peale esimesi Worldloppeti maratone Tšehhis, Austrias ja Itaalias. „Ennast pannakse kirja vastavalt hooaja alguse tulemustele, vormile ja majanduslikule olukorrale, mis kõik avaldavad oma mõju võistluste valikule,” selgitab Nurk.

Tema sõnul võib ennustada suurt huvi Tartu maratoni vastu, kuna kodumaine suurvõistlus kuulub Worldloppeti maratonisarja ning FIS Marathon Cup’i, mis tõstavad oluliselt selle prestiiži välisosalejate hulgas.

Mujalt saabunud suusatippudega saavad rinda pista ka kõik kodumaised talispordihuvlised. Kuni 7. detsembrini on võimalik registreerida ennast 38. Tartu maratonile soodustingimustel, mis tähendab 63 km raja puhul 400 kroonist ja 31 km distantsi puhul 250 kroonist investeeringut. Teises registreerimisvoorus, mis algab 8. detsembril, tuleb tasuda vastavalt 550 ja 350 krooni.

Kirja saab ennast panna internetis Tartu maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee ja maratonikeskuses Tartus, Laulupeo pst. 25. Lisavõimalusena saab ennast üles anda ka Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.