„Olen seda meelt, et olümpiale tuleks saata vaid need sportlased, kes on oma tulemustega selle õiguse endale ausalt välja võidelnud - saagu nad seal kas või viimase koha," ütles Nool, kirjutab Eesti Päevaleht. „Praegu kinnitatud olümpiadelegatsiooni kuulub aga neli sportlast, kes pole olümpiapääset ise teeninud: mäesuusatajad Tiiu Nurmberg ja Deyvid Oprja ning iluuisutajad Irina Štork ja Taavi Rand."

Täpsustuseks: mäesuusatamises teenis Eesti kaks olümpiakohta tänu rahvusvahelise suusaliidu heldusele, jäätantsupaarile Štork-Rand kuulub aga Caitlin Mallory ja Kristjan Ranna poolt välja teenitud olümpiapääse, sest ameeriklanna Mallory polnud nõus Vancouveri-võistluse nimel USA kodakondsusest loobuma.

„Enne kui mäesuusatajaid Vancouverisse saata, tahaks olla ikka veendunud, et nad on võimelised mäest alla sõitma ja kõiki väravaid läbima," ütles Nool.

„Jäätantsijad Štork ja Rand pole kindlasti sellisel tasemel, et olümpial uisutada - nad pidasid ju vahepeal seitse kuud treeningupausi."

33 abilise ja 27 sportlase saatmine Vancouveri mängudele maksab Eesti olümpiakomiteele umbes 10 miljonit krooni, ütles EOK peasekretär Toomas Tõnise.