Esmakordselt toimub Eestis selle spordiala maailmakarika etapp.

Traditsiooniliste kelkude ja suuskade asemel võisteldakse Kõrvemaal ratastel liikuvate sõiduvahenditega. Kelgukoerad läbivad viiekilomeetrise raja. Talvistel võistlustel võivad distantsid ulatuda paarikümnest kilomeetrist mitmesajani.

Kahel päeval asuvad koerad starti koerakrossis, jalgratta-, tõukeratta- ja käruveos. Võistlevad kõik põhjamaised kelgukoera tõud: alaska malamuudid, siberi huskid, samojeedi ja grööni koerad. Lisaks saab näha Alaska huskisid, kes pole küll ametlik koeratõug,kuid tegu on väga planeeritud aretusega saamaks kiireid sportkoeri. Võistlustrass kulgeb Kõrvemaa Matkakeskuse ümbruses.

Eestis toimuvale maailmakarika etapile on praegu registreerunud 80 võistlejat.

Korraldajad loodavad stardis näha sadat osalejat sest registreerumine veel kestab. Eestist on võistlustele registreerunud 21 sportlast. Kõrvemaal võistlevad osalejad Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Poolast.

Korraldaja Johanna Laagi sõnul on Kõrvemaal toimuv maailmakarika etapp Eesti kelgukoeraspordile suur au. „Oleme Eestile etappi taotlenud mitu aastat aga nüüd selle saime ja pingutame kõvasti. Otepääl oleme seni korraldanud Balti karikaetappe. Maailmatasemel võistlus on tõsine väljakutse.“

Sportliku päeva lõpetab laupäeva õhtul Musta Täku Tallis toimuv Metsatöllu kontsert. „Kuna Metsatöll tähendab murdes „hunti“ ning just viimane on väga kelgukoera sarnane siis tundus tema kutsumine igati sobilik. Samuti oli Metsatöll ise positiivne meie ürituse ja kelgukoerte suhtes “, rääkis ürituse korraldaja Johanna Laak

Stardid algavad laupäeval kell 13.00 ja pühapäeval kell 10.00
Pealtvaatajaid oodatakse kaasa elama ja tutvuma koertega . Huvilistel avaneb võimalus sõita koerarakendiga.