Võib öelda, et suur osa Carmeni elust ongi möödunud uiskudel, sest tänu iluuisutajast emale sai tüdruk uisud alla juba pooleteiseaastaselt. Trennis hakkas ta käima neljaselt. „Minu esimesed mälestused lapsepõlvest on seotud uisutamisega ja jääl muusika saatel tantsimisega. See meeldis mulle ja tegi alati tuju heaks,“ meenutab tütarlaps, kelle esimeseks õpetajaks jääl oligi ema. „Tõsisemate treeningutega alustasin Jekaterina Nekrassova käe all ja paar aastat hiljem kutsus mind enda klubisse Eesti üks parimatest treeneritest Tiiu Valgemäe. Minu arengut jääl on mõjutanud ka Jelena Muhhina eratrennid,“ räägib Carmen. Algusaegade treeningutest on neiul kõige paremini meeles esimesed kahekordsed hüpped. „Tol ajal käisin esimeses klassis. Jääl olen alati end väga hästi tundnud ja raske on olnud vaid siis, kui mitu treeningut on järjest. Hüpete juures meeldib see tunne, kui olen õhus. Uisutamine tõstab alati tuju ja paneb mind asju positiivsest küljest vaatama,“ on Carmen valitud alaga tõeliselt rahul.
Esimestel võistlustel osales tütarlaps samuti üsna noorelt. „Arvan, et olin kuue- või seitsmeaastane. Esimestest võistlustest meenub esmalt ootusärevus, hirmu ma ei tundnud. Tol ajal tundusid need võistlused minu jaoks sama võimsad ja vägevad kui olümpiamängud,“ tunnistab ta.

Suvel laotakse põhja
Iluuisutajate hooaeg lõppeb mais ja peale seda saab paar nädalat nautida väljateenitud trennipuhkust. „Alates juuni teisest nädalast alustavad meistersportlased laagritega mujal maailmas. Välislaagritesse sõidetaksegi esmalt koostama uue hooaja võistluskava,“ tutvustab Carmen iluuisutajate rutiini. Neiu ise tänavu välislaagreid oma plaani ei lisanud ja otsustas proovida teist lähenemist. Ei saa salata, et üheks põhjuseks on kindlasti laagrite hirmkallis hind. Noore sportlase rahakott ei ole põhjatu.
„Et saavutada sügiseks parem vorm ja võhm, otsustasin sel aastal liituda Tallinna Kalevi kergejõustikutreeneri Harry Seinbergiga, kelle käe all treenin erinevaid lihasgruppe. Treenin temaga iga päev 1,5 tundi. Jääl otsustasin võtta hommikuti kell 7 (kui jää on veel tühi) eratunde endiselt tippiluuisutajalt Johanna Allikult,“ lausub Carmen. „Praegu treenin kaks korda päevas ja kuus korda nädalas. Hommikuti 7–8 ajal käin jääl ja keskpäeval kergejõustikus üldfüüsilist trenni tegemas.“