Laagris harjutavad kestvussuusatajad Jaak Mae, Kaspar Kokk, Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Keio Priks, Marti Himma ja Madis Vaikmaa ning sprinterid Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Kein Einaste, Siim Sellis ja Tauno Tõld, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Noored mehed alustasid laagrit suure hooga, kuigi Mati luges sõnad peale, et esimestel treeningutel tuleb sõita väga rahulikult ja madala pulsiga,” lausus koondise hooldepealik Are Mets.

“Mäetreeningu mõju iseloomustatakse väljendiga “mäestikujälg” ja see on Jaak Mael piisavalt sügav — ta on siin harjutanud ligi kolmkümmend korda,” selgitas Alaver. “Nooremad mehed, kes harjutavad Ramsaus esimest või teist korda, peavad koormuse valimist õppima.”

“Treenerid ütlevad, et liigun mägedes paremini kui mullu,” lausus kaks kuud tagasi Otepää suverullil uut taset näidanud Rehemaa.

“Koduse kolme ja poole tunni pikkuse kontrolltreeningu järel võetud vereanalüüsid näitasid, et ma pole üle pingutanud,” kommenteeris Kaspar Kokk oma senist ettevalmistust, mis on möödunud suvest saadik koos Jaak Maega.