Suusaliidu presidendi Andreas Laane sõnul on Eesti kahevõistlus hakanud uuesti suusamaailmas pildile tõusma. “Kristjan Ilvese ja Han Hendrik Piho eelmise hooaja punktikohad maailmakarikasarjas, mis tõid Eestile sarjas võistlemiseks lisakoha ja noorte kahevõistlejate medalid rahvusvahelise suusaliidu (FIS) noortesarjas annavad põhjuse jälgida sel hooajal kahevõistlust senisest suurema tähelepanuga. Ka Eesti Suusaliit on panustamas kahevõistluse arendamisse - 2017. aastal korraldame Tehvandil kontinentaalkarikasarja etappi ning 2018. aastal toome Eestisse esmakordselt kahevõistluse maailmakarikasarja etapi, see kõik peaks andma hoogu juurde Eesti kahevõistluse taastulemisele,“ lausus Laane.

Kahevõistluse alakomitee juht Ago Markvardt tunnustas koondislasi, kes sel hooajal tegid oma põhilise treeningettevalmistuse Eestis. „Hea meel on näha ka vendi Pihosid Tehvandil treenimas. Kõik poisid tunduvad olevat leidnud omale sobiva rütmi – seda oli näha septembris toimunud Eesti meistrivõistlustel, kus kolm koondislast mahtusid finišis 21 sekundi sisse. Omalt poolt oleme senisest rohkem panustamas treeningettevalmistuse kvaliteedi tõstmisele, panustades nii taustajõudude professionaalsusesse, kui ka treeningvahenditesse – sel sügisel valminud Tehvandi suusahüppetorni külmutusega rada lubab treenida kevadel ja sügisel senisest kauem ning kvaliteetsemalt,“ sõnas Markvardt.

Suviste võistluste parima tulemuse sai kirja Kristjan Ilves, kes kahevõistluse suve GP etapil teenis 12. koha, mis on ka tema senise sportlaskarjääri parim tulemuse. FIS Youth Cupi medaleid teenisid noored kahevõistlejad Annemarii Bendi, Triinu Hausenberg ja Andreas Ilves, kes lähevad talveperioodil püüdma ka sarja üldarvestuse medaleid.

Kahevõistlejate võistlushooaeg algab novembri lõpus maailmakarikaetapiga Rukal. Kontinentaalkarikasari, millest võtavad osa ka nooremad kahevõistlejad, stardib detsembri keskpaigast Klingenthalis ning esimene talvine FIS Youth Cupi etapp toimub jaanuaris Harrachovis ning sellest võtavad osa ka Eesti kahevõistluse tüdrukud.

Kahevõistluse Eesti võistluskalendri tipphetk saabub 21. ja 22. jaanuaril Tehvandil, kui toimub kontinentaalkarikasarja etapp. Eesti võõrustab kontinentaalkarikasarja etappi juba teist korda ning sel korral on peakorraldajaks Jaak Mae.