Vister rõhutab, et ta pole ainus Alusalu abiline, väga olulist tuge on pakkunud Are Altraja. Täna presenteeriti pidulikult olümpial neljanda koha teeninud uisutaja uut toetajat, milleks on Raha24. Selle ettevõtte abiga saab Alusalu kahe aasta jooksul teha kaheksa treeninglaagrit.

„Minu esimene kokkupuude Saskiaga oli Stardipaiga ühisrahastus platvorm, mille eestvedaja ma olen. Saskia tegi sinna projekti, kus sai uued uisud endale. Mulle meeldis Saskiat aidata ja ma õppisin teda rohkem tundma isiksusena ka. Nägin temas väga palju sisu ja suurt potentsiaali. Juhuse tahtel viis üks asi teiseni. Mul on hea meel, et oli võimalus aidata,” rääkis Vister.

Kuidas sinu kohta ütlema peaks, oled sa Saskia abiline, mänedžer või...?
„Saskia puhul võib öelda vabalt mänedžer. Ma ei oska ennast otseselt mingisse kategooriasse panna. Näiteks ühed ütlevad, et olen Magnusel abimees. Eks Magnusega ongi meil huvitav mudel, mina üritan olla multifunktsionaalne. Saskia puhul on ikka pigem mänedžeritööd, treeningutel ma ei osale. Magnusel pean mingil määral täitma ka treenerirolli, sest mina olen see, kes temaga treeningutel kaasas käib.”

Palju Magnusel ja Saskial ühiseid iseloomujooni on?
„Neil on üks peamine iseloomujoon: töökus. Ja professionaalsus. See on minu jaoks üks asi, mis on nende puhul ära klikkinud. Julgen välja öelda ka, et nende sarnasus on vankumatu professionaalsus. Ja eesmärgipärane tegevus.”

Kevadel oli Saskia Magnuse ja teiste odameestega koos lõunalaagris. Sina kutsusid?
„Jah. Kuna tal oli puhkus, tahtis ta veidi päikest saada ja mägedes rahulikult rattatrenni teha, siis ma pakkusin võimaluse, et tulgu kampa. Selles tuli väga hea laager lõpuks.”

Ja Saskia seal niisama rahulikult puhata ei suutnud?
„Ei-ei, kindlasti! Tippsportlased on kõik heas mõttes hullud. Need, kes on suured tööloomad, puhata otseselt ei oskagi. Saskia sõitis seal iga päev üle 100 kilomeetri maha. Trenni tegi lõpuks kõvasti. Ma lõpuks ütlesin: „Saskia, sa tulid puhkama siia, võta rahulikult.””

Ja võtab ta siis kuulda?
„Ei, ei võta keegi kuulda. Need sportlased, kes teevad tööd kõvasti, neilt seda ära ei võta. Ja see on hea ka. Võib-olla mingites kohtades tuleb neid pidurdada, aga lõppkokkuvõttes ongi see see, mis neid tulemusteni viib.”

Kui lihtne Saskiat või Magnust võimalikele sponsoritele presenteerida on. Mõlemal on nüüdseks ka tugevaid tulemusi, mida ette näidata.
„Kui kõik mõtlevad, et Saskia tuli olümpial neljandaks ja Magnus sai EM-il medali, siis tegelikult see pole nii, et ma lähen igast uksest sisse ja tulen sealt toetustega välja. See on suuresti üles ehitatud kontaktidele ja tuttavatele. Paraku on see nii. Aga on ka neid, kes otsivad ise üles või mingid teed on meid kokku viinud.”

Millega sa ise veel lisaks tegeled?
„Olen nii-öelda väikeettevõtja. Mul on müügi- ja konsultatsiooniäri, kus pakume müügi- ja konsultatsiooniteenust erinevatele organisatsioonidele ja ettevõtetele. Selle nimi on Promosale. Teine asi, mis on natuke rohkem spordiga seotud, ongi see Stardipaik. Saskia sai selle kaudu uued uisud, Magnus uued odad, lisaks on seal projekte teinud vehkleja Julia Beljajeva, ujuja Kregor Zirk jne. Läbi stardipaiga oleme Eestis kokku rahastust saanud umbes 200 000 eurot.”