Eeldatavate favoriitidena stardivad suusasõidule mitmel aastal RMK Kõrvemaa Suusamaratonil esikolmikusse sõitnud Peeter Kirss ja Andres Kollo. Stardis on ka Nelikürituse mitmekordsed võitjad Allar Soo ja Heleri Kivil. Teiste seas pakub suusatajatele konkurentsi endine jalgpallur Raio Piiroja.

Pearajameister Jüri Voodla sõnul on maratonirada heas korras ja hästi tähistatud. "Kõrvemaal on suusamaratoni korraldamiseks lund piisavalt ja rada on kõigile harrastajatele jõukohane," innustas Voodla.

Lisaks 19 km ja 38 km põhidistantsidele toimub laupäeval Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses eraldi programm lastele. Lastesõitudel loositakse kõigi osalejate vahel välja üks komplekt Madshus lastesuuski ja kümme buffi. RMK lastealal "Noorendik" saavad väiksemad suusasõbrad vanuses 2-12 aastat osa võtta suusavõistlustest ning meisterdada ise endale medali. Registreerimine toimub kohapeal ja on tasuta.

Kõrvemaal korraldavad parkimist ja liiklust AS Ühisteenused reguleerijad, kelle märguanded tagavad sujuvama liikluskorralduse. Piibe maantee 30.-32. kilomeetril liiklejaile kehtib ohutuse tagamiseks piirkiirus 50 km/h. Korraldajad paluvad kõigil osalejatel aegsasti kohal olla, et leida endale parkimiskoht ja seada suusavarustus õigeaegselt valmis. Oodatud on ka pealtvaatajad, kellel on kõige mugavam sündmusele kaasa elada stardi- ja finišipaigas Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses.

RMK Kõrvemaa Suusamaratonile saab registreeruda täna kella 17-ni internetiaadressil www.jooks.ee või kohapeal homme hommikul võistluskeskuse sekretariaadis. Esimene start 38 km distantsile antakse kell 12.30 ja 19 km distantsile 12.45.

RMK Kõrvemaa Suusamaraton on Põhja-Eesti suurima perespordisarja avaetapp. RMK Kõrvemaa Neliküritus tõi mullu suusa-, jooksu-, triatloni- ja rattaradadele kokku 3 851 harrastajat.