Eesti Päevalehe käsutuses on maksekorraldus, mille kohaselt kandis endine tippsuusataja Raul Olle Bernatskile 26. juulil 2002 üle 10 500 krooni. Mille eest nii suur summa arstile kanti, Olle intervjuus Päevalehele meenutada ei suutnud.

Bernatski väiteid Eesti sportlaste ulatusliku dopingu kasutamise kohta uuriva viieliikmelise komisjoni eestvedaja Port tunnistas, et tegemist on ebamugava maksekorralduse ja seletusega sellele.

Kristjan Port, kuidas te uurimiskomisjoni eestvedajana tänast artiklit kommenteeriksite?

Inimlikult vaadates on ju tegemist sellise ebamugava olukorraga.

Oli see teile üllatus? Uurimiskomisjoni niidiotsad pole seni Olleni viinud?

Ma seda ei kommenteeriks. Olen öelnud ka varem, et meil on päris palju materjali, aga ma neid nimesid ei kommenteeri. Ajakirjandusel on ka materjale. Siin kohtuvad kaks erinevat materjali haldajat. Meie teeme seda ühtemoodi ja need, kellel on seda materjali mujalt saadud, teistmoodi.

Mis nüüd edasi? Kas Raul Olle on komisjoni ees juba aru andmas käinud või tuleb ta seda nüüd tegema kutsuda?

Seda olen ka varem öelnud, et ma ei ütleks konkreetselt, mida me teeme, aga me peame kindlasti kõik infoallikad ära kuulama. Ei saa öelda, et me Ollega ei tegeleks.

Kuidas teile tundub, kas antud maksekorraldus võib olla dopinguga seotud?

Siin ma kommenteerin puhtalt personaalselt. Eks siin ole ebamugavad tunded ja spekulatsioonivõimalused täpselt samasugused nagu kõikidel teistel inimestel. Ma ei tahaks öelda, millised võimalused... Kes kui mustalt suudab mõelda. Sellest võistlusest ei tahaks osa võtta. Aga eks ta ebamugav ülekanne ja ebamugav seletus sellele on.

On Raul Ollel varem Eesti Antidopinguga probleeme olnud kas kahtlaste proovide või muude protseduuriliste sekelduste pärast?

See oleks olnud kõik avalik teave. Siin ma ei saagi midagi muud kommenteerida.