"Jah, muidugi on see vastik või vähemalt piisavalt ebameeldiv, kui sind süüdistatakse milleski, mida sa ei ole teinud. Aga teiselt poolt on see teema minu elu eelmisest etapist ning seetõttu ei ole see mulle ka enam nii hirmus oluline. Ei, ärge arvake, et ma alla annan - ma ei ole suutnud ebaõiglust kunagi vaikides taluda. Aga ma ei ela enam selles ja sellest ei sõltu minu tulevik. Ma olen süütu ja minu sees on rahu. Niikaua, kui olen endaga aus ja mu südametunnistus on puhas, on tegelikult ju kõik hästi," räägib Šmigun-Vähi tänases LP intervjuus.

"Kui keegi tahab mind iga hinna eest süüdi mõista, siis teadvustan endale ka võimalust, et nii võib juhtuda. Aga see ei saa kuidagi rikkuda näiteks minu armastust laste ja perekonna vastu. Ega ma täna, palju aastaid hiljem, end kuidagi väga sisuliselt kaitsta ei saa. Aga ma saan teha kõik endast sõltuva, et see protsess oleks aus ja läbipaistev, ning olen kindel, et sellisel juhul selgub ka ühel päeval, et see kõik oli lihtsalt üks suur eksitus. Umbes nii, nagu sel esimesel korral."

Kahekordne olümpiavõitja lisab, et ei saa poolelioleva kohtuasja kohta endiselt kommentaare jagada. "Ma tahaks siinkohal kohe ette vabandada, et olukord ei ole siiani muutunud - ma ei saa endiselt jagada kommentaare ja selgitusi, kuigi väga tahaksin. Aga see ei ole jonn - te ju näete, et ka vastaspool ei ole andnud ühtegi ametlikku kommentaari. Need on mängureeglid ja ma pean nendega arvestama," ütleb ta.