Teinud augusti lõpul kodusel Otepääl kontrolljooksu, mis annab aimu suviste treeningute õnnestumisest, veendus aasta ja kolme kuu vanust pisitütart kasvatav Šmigun-Vähi: praegune sportlik vorm lubab ka rasketel sügisestel treeningutel enda piitsutamist jätkata ja olümpiahoo-ajal tippsuusatamisse naasta, kirjutab Päevaleht.

„Põhimõtteliselt sai augusti keskpaigas selgeks, et võtan selle tee taas ette," tunnistas 32-aastane Šmigun-Vähi. „Hinges tahtsin muidugi varem, juba kevadel otsust langetada, aga ei teadnud, kuidas suve vastu pean. Siis kahtlesin oma võimetes, sest ma pole ju nagu (Katerina) Neumannova või mõned teised, kes pärast sünnitamist tagasi tulid."

Lõpliku otsuse langetamisel üheks kaalukeeleks osutunud kontrolljooksust rääkimine pani Šmigun-Vähi silmad särama. Ta küll ei avalikustanud, kui kiiresti tänavu kolmekilomeetrise distantsi Apteekrimäel läbis, aga treenerist isa Anatoli Šmiguni kinnitusel oli tütar 2005. aasta hilissuvest pärit isiklikust rekordist 11.16 märgatavalt väledam.

Šmigun-Vähi hooaja peaeesmärk on 10 km vabatehnikasõit Vancouveri olümpial, mis toimub tuleva aasta 15. veebruaril.