Eesti Suusaliidu peasekretär Tõnu Seili sõnul on kahevõistluse maailmakarikasarja etapi korraldusõiguste saamine tunnustus Eesti kahevõistlejatele ja eelnevate suurvõistluste korraldajatele Otepääl.„Maailmakarikasarja etapi Eestis korraldamisest on kahevõistlejad unistanud aastaid ning nüüd on see teoks saamas. 2017.aasta jaanuaris Otepääl toimuv kahevõistluse kontinentaalkarikasarja etapp on heaks proovikiviks mõlemat etappi korraldavale meeskonnale ja Tehvandi spordikeskusele ning usun, et kahevõistluse MK etapp saab läbi viidud sama kõrgel tasemel, kui senised murdmaasuusatamise etapid," lausus peasekretär.

„Need suurvõistlused seavad täiendavad nõudmised ka võistluskohale- Tehvandi suusahüppetornile, mis saab juurde hoovõturaja külmutuse.Selline täiendus pikendab sügisel ja kevadel oluliselt mäe lahtiolekut ning annab suurema stabiilsuse võistluste korraldamisel.Lisaks suurendavad maailmakarikasarja etapi toimumine ja jääraja lisandumine Tehvandi suusahüppemäel kindlasti spordikeskuse tuntust ja Otepää treenida soovivate välissportlaste arvu . Boonusena korraldatakse koos meeste MK etapiga 2018.a. Otepääl esimest korda FISi ajaloos ka naiste kontinentaalkarikasarja etapp," ütles Seil.

2015/2016 hooajal oli Eesti kahevõistlejatest edukaim Kristjan Ilves, kes lisaks kolmandale juunioride maailmameistrivõistluste pronksile teenis punkte nii maailmakarikasarjas kui ka kontinentaalkarikasarjas.Maailmakarikasarja punkte teenisid lisaks Kristjanile veel Kail Piho ja Han Hendrik Piho.