Nurmsalu sai Wisla suurel mäel kirja 115,5 meetri pikkuse hüppe, mille eest teenis kokku 97,1 punkti. Edasipääsuks oleks tarvis läinud viis-kuus meetrit pikemat sooritust. Kuna MK-sarja esikümme pääseb kvalifikatsioonist automaatselt edasi, oleks Nurmsalul olnud tarvis olla 40 parema seas.

Lisaks Nurmsalule tegi suure tagasituleku ka kahekordne MK-sarja üldvõitja, austerlane Gregor Schlierenzauer, kes teenis paremuselt 19. hüppega kindlalt koha homsel põhivõistlusel. Schlierenzauer oli eelnevalt olnud pikalt võistluspausil, kuna vigastas suusatades raskelt põlve.

Enne võistlust:

„Kas Pyeongchangi medal või mitte midagi!” pakatas Nurmsalu üleeile oma jätkamisest teatades enesekindlusest.

25-aastane Nurmsalu lõpetas karjääri ootamatult 2014. aasta suve alguses. Mõned kuud varem oli ta Holmenkolleni MK-etapil teeninud elu kõrgeima, kuuenda koha.

Nurmsalul tekkis idee tippsporti naasta septembris, kuigi treener Topi Sarparanta oli teda kogu vahepealse aja utsitanud. "Pagan küll, sportlasena on mul maksimum saavutamata – äkki prooviks veel? Kogu stress oli kadunud ja kõht pärast aastatepikkust dieedipidamist korralikult täis söödud."

Neli kuud treeninguid, kolm korralikku laagrit ja tulemus? „Ma ei tea absoluutselt, millisel tasemel olen. Null aimdust,” muigas Nurmsalu. „Ausalt! Arvan, et olen valmis MK-etapil võistlema. Loodan kvalifikatsioonist edasi pääseda. Näis. Töö on alles pooleli. Wisłas pole mul isegi õigeid suuski, hüppan vanade ja trööbatutega.”

Nurmsalu võib tänavu üksikud MK-etapid vahele jätta, kuid tänase seisuga on plaanis nii Jaapani kui ka Lõuna-Korea võistlus, mis toimub olümpiamäel, ja mõistagi Lahti MM.