Kahe ja poole aastase pausi järel tippsporti tagasi tulnud Nurmsalu avavooru hüpe kandus 190,5 meetrini ning andis 166,6 punkti ja 30. koha. Avavooru parim oli austerlane Stefan Kraft 235,5-meetrise hüppe ja 232,6 punktiga.

Põhivõistluse teine voor jäeti täna liiga tugeva tuule tõttu sootuks ära ja lõplik paremusjärjestus pandi paika ühe hüppe põhjal. Nurmsalu sai seega 30. koha ja teenis hooaja esimese MK-punkti. Krafti järel sai teise koha sakslane Andreas Wellinger (238m ja 220p) ja kolmanda sloveen Jurij Tepes (228m ja 215,1p).

Sisuliselt kindlustas Nurmsalu tänasega ka pääsu 2018. aasta Pyeongchangi olümpiale, sest Sotši mängudele pääsemiseks piisas väikeriikide esindajate jaoks ka ühest MK-sarja punktist.

MK-sarja üldliider on 1067 punkti kogunud poolakas Kamil Stoch, kes piirdus täna 9. kohaga. Norrakal Daniel Andre Tandel (täna neljas) on 953 ja teise etapivõidu järjest saanud Stefan Kraftil 920 silma. Nurmsalu jagab ühe punktiga 63.-66. kohta.

"Hüpe oli palju parem kui varasemad ja eks ta selline välja võideldud punkt oli, kui vaadata eilseid hüppeid ja seni juhtunut," rääkis Nurmsalu ERR Spordile ning lisas, et seni keskenduti peamiselt varustuse testimisele ning seetõttu olid ka tulemused nigelad. "Täna kõik asjad toimisid ja toimisid lausa kahel hüppel (kvalifikatsioon ja põhivõistluse 1. voor - toim.). Kahjuks kolmandat hüpet teha ei saanudki, ilm keeras ära," kahetses Nurmsalu, et kehva ilma tõttu jäi põhivõistluse teine voor pidamata.