Tagasi Vasta Vasta kõigile Edasta Kustuta Trüki Rohkem
Lühemale 22 km rajale läks esialgsetel andmetel üle 130 suusataja. Esimesena jõudis finišisse Tõnis Erm ajaga 1:00:48. Teisena lõpetas Robin Nirgi, kes tunnistati parimaks ka M15-vanuseklassis. Noormehe lõpuajaks fikseeriti protokollis 1:01:24. Kiireim naine oli N15-klassis võistelnud Merilin Jürisaar, kes läbis distantsi ajaga 1:04:50 ja tuli üldjärjestuses neljandale kohale.

Kalev Ermitsa sõnul tuli võit väga raskelt. „Umbes 20ndal kilomeetril hakkas pistma ja vaatasin, et pean vist pundist maha jääma, kuid sain siiski uuesti n-ö kargu alla ja selles suhtes läks kõik hästi,“ ütles võitja ja lisas, et tõsisem heitlus koha pärast poodiumil algas umbes kuus kilomeetrit enne lõppu. „Laskesuusamehele on kuus kilomeetrit sama hea kui juba lõpusirge – viimane aeg jalad alla panna ja käiku anda!“
Võimalusel osaleb Ermits ka järgmistel Estoloppeti suusasarja etappidel. „Püssiga pole mul sel hooajal koostöö klappinud, selles osas on üsna kehvasti läinud. Hetkel ei teagi veel, millistel võistlustel startida saan. Eks see jääb peatreeneri otsustada. Kui ma parasjagu kuskil mujal ei ole, siis näeb mind igal juhul Estoloppetil, sest võistlema peab ja talv ju selle jaoks ongi.“

Mullune võitja Morten Priks tunnustas Kalev Ermitsat hea sõidu eest ja avaldas kaotuse peamise põhjuse. „Kalev on väga tugev vend. Mina olin eelmisel nädalal haige, ei jõudnud täna sõita,“ ütles Priks, kuid lubas, et on kohal järgmisel pühapäeval toimuval Tamsalu-Neeruti maratonil ning konkureerib kindlasti ka sarja üldvõitja tiitlile.

Viru maratoni peakorraldaja Evi Torm avaldas tänu kõikidele suusapeo õnnestumisele õla alla pannud toetajatele, vabatahtlikele Rägavere, Sonda ja Sõmeru valdadest ning inimestele, kes lubasid maratoni trassi oma maadele rajada. „Ma olen positiivselt üllatunud suusasõprade rohke arvu üle ja soovin kõikidele libedat suuska ning edukat osalemist ees ootavatel Estoloppeti etappidel,“ lisas Torm.

Järgmine mõõduvõtt Estoloppeti sarjas on 17. Tamsalu-Neeruti suusamaraton, mis leiab aset 1. veebruaril. Vastavalt võimetele saab valida kas 46 km või 25 km pikkuste radade vahel. Start maratoni pikale distantsile antakse kell 11.00.